ПОЗНАТО КАДА ЋЕ СТЕФАН (9) КОГ ЈЕ ПОКОСИО БАХАТИ ВОЗАЧ БИТИ САХРАЊЕН: Испраћај дечака на вечни починак сутра на Новом гробљу

Новости онлајн

23. 07. 2021. у 16:07

СТЕФАН Б. (9), дечак којег је покосио бахати возач Л. Г. (38) у недељу на Карабурми у Београду, и то на пешачком који је прелазио са оцем и братом, биће испраћен на вечни починак у суботу 24. јула.

ПОЗНАТО КАДА ЋЕ СТЕФАН (9) КОГ ЈЕ ПОКОСИО БАХАТИ ВОЗАЧ БИТИ САХРАЊЕН: Испраћај дечака на вечни починак сутра на Новом гробљу

Фото: Фејсбук/ОФК "Гол"

Дечак че почивати на Новом гробљу у Београду. Време напуштања капеле је предвиђено у 14. 30 часова.

Дечак је подлегао повредама јуче у Универзитетској дечијој клиници у Тиршовој улици у Београду. Дечаци С. Б. (9) и Л. Б. (5) су са оцем Михаилом (43) прелазили пешачки када их је возач покосио и побегао је са лица места. Сутрадан је ухапшен, али је упркос томе што је тужилаштво тражило да му се одреди притвор, пуштен да се брани са слободе.

Како је испричао Слободан, деда деце, они су са оцем недељу провели код њега.

- Били су код мене и почела је киша, кажем му да сачека да стане, да не покисну, али они су одлучили да крену кући - прича Слободан.

Према његовим речима, они су кренули ка улици Маријане Грегоран, у којој живе, да сачекају превоз.

- Обојицу их је држао за руку, прелазили су на пешачком, онда се иза аутобуса појави тај аутомобил, "цитроен" мислим да су рекли. Он је обилазио аутобус који се зауставио на стајалишту, ишао је јако брзо, преко 100 је возио, падала је киша, ја верујем да их није ни видео. Ту их је покосио, сву тројицу, директно је налатео на њих - са сузама у очима прича Слободан.

Пита се како је возач видевши да је ударио некога наставио да вози.

- Како није стао, да помогне, то су деца? Како је могао да настави само да вози као да се ништа није десило? Мени то није јасно... Како би цео живот неко живео са тим... Цео радни век сам био возач Хитне помоћи, знам и шта значи кад журиш, али ово не могу да разумем - истакао је саговорник.

Од силине ударца дечак је одлетео десет метара.

- Прво је налетео на старијег унука, одбацио га је десет метара. Млађег је бацио испод аутомобила који је био паркиран ту. Рекли су ми да су дизали ауто како би могли да га извуку - објашњава деда повређених дечака.

Старији дечак је одмах изгубио свест, а Михаило, иначе лекар Хитне помоћи, тада је имао најтежу интервенцију у животу. Мали Стефан, иначе, је био и члан Омладинског фудбалског клуба "Гол", који се на веома емотиван начина опростио од њега.

Због тога што је бахати возач на слободи, грађани Карабурме, којима се полако придружују и из других делова града, окупили су се синоћ на месту где се десила несрећа, блокирали су саобраћај и мирно протествовали.

Наставили су то и јутрос, а поручују да се неће склонити све док се не ухапси и не осуди Стефанов убица.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)