СРЦЕ ИЗДАЛО "ДЕТЕ СА ДУНАВА": Био је добар момак и пријатељ, увек насмејан, трудио се свима да помогне

Ш. Маровић

26. 06. 2021. у 08:00

ДУШАН Михајловић (22), отац троје деце, трагично је настрадао у четвртак око 11.30 у Дунаву код популарног купалишта Лидо у Земуну.

СРЦЕ ИЗДАЛО ДЕТЕ СА ДУНАВА: Био је добар момак и пријатељ, увек насмејан, трудио се свима да помогне

Фото Д. Милановић

Несрећни младић је приликом скока у воду са чамца којим је превозио путнике доживео срчани или мождани удар, а беживотно тело пронађено је испод хотела "Југославија" око 17.15 како плута Дунавом, недалеко од хотела "Југославија"

Оно је одмах пребачено на обдукцију, како би се установио тачан узрок смрти. Претпоставља се да су висока температура, а потом нагли скок у доста хладнији Дунав довели до велике трагедије.

Како смо сазнали, Душан је са кумом превео путнике са Земунске обале до Великог ратног острва, да би у повратку, на средини Дунава, скочио у воду да се расхлади. Иако му је сапутник неколико пута саветовао да то не чини, ништа га није могло спречити у тој намери.

Фото: Друштвене мреже

Душан Михајловић

- Душан је изронио из воде, кум му је добацио канап за који се он ухватио рукама, али га је брзо испустио и потонуо - за "Новости" прича Д. А., његов пријатељ. - Сапутник је одмах скочио за њим, али није успео да пронађе тело, па је алармирана речна полиција.

Душан је одрастао на Дунаву, од своје десете године су га родитељи доводили овде.

- Ако је неко познавао реку, то је био он - наставља Д. А. - Неколико година је превозио чамцем пинк боје туристе са Земунске обале на популарно купалиште Лидо, док би зими радио као стражар. Био је увек ведар и насмејан момак, душа од човека. Сви су га знали у овом делу града. Ником ништа нажао није урадио. И даље сам у шоку због свега што се десило, све очекујем појавиће се однекуд.

Наш саговорник истиче да је Душан био омиљен у друштву, увек спреман сваком да помогне. Иза себе је оставио троје мале деце, ћеркицу и двојицу синова, које је такође често довозио до Земуна.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)