ВОЗАЧУ ОД 85 ГОДИНА КРИВИЧНА ПРИЈАВА: После саобраћајке у Суботици повређено дете (13) у тешком стању

Ј.Л.

24. 06. 2021. у 13:29

ДЕЧАК из Суботице, стар 13 година, задобио је тешке телесне повреде у саобраћајној несрећи у среду поподне, када је возач (85) "цитроена Ц3", бачкотополских регистарских ознака, ударио у семафор, који се затим срушио на пешаке.

ВОЗАЧУ ОД 85 ГОДИНА КРИВИЧНА ПРИЈАВА: После саобраћајке у Суботици повређено дете (13) у тешком стању

Фото: Ј. Л.

Несрећа се догодила раскрсници улица Трг Лазара Нешића и Максима Горког, најпрометнијој саобраћајници у граду. Повређена су два лица која су била у возилу и тринаестогодишњак који је стајао на пешачком прелазу.

Дете је одмах пребачено у Општу болницу у Суботици, а због тежине повреда убзо је транспортовано у Дечју болницу у Новом Саду. И даље је у тешком стању.

- Дечак је оперисан, са тешким телесним повредама, опасним по живот, доминантно у пределу главе, грудног коша и руке. Налази се на интензивној нези дечје хирургије – кажу у Дечјој болницу. - У тешком стању је интубиран. Раде контролне лабораторијске и дијагностичке процедуре. За сад је све неизвесно.

По речима очевидаца „Цитроен“ у коме се налазило двоје времешних људи, пред улазак у раскрсницу постепено је почео да пење возило на тротоар и директно је ударио у семафор и срушио га. Возачу који има 85 година је највероватније позлило и он је изгубио контролу над возилом и са коловоза прешао на тротоар, а зауставио се тек пошто је ударио семафор. Против њега ће бити поднета пријава за кривично дело тешка дела против безбедности јавног саобраћаја.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)