СТРАШНА ИСПОВЕСТ АНГЕЛИНЕ ЧИЈИ ЈЕ МУЖ НАСТРАДАО У СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ: Ван сваке памети је да га оставе целу ноћ мртвог у фекалијама!

Novosti online

24. 06. 2021. у 09:25

АНГЕЛИНА Васић, удовица несрећног Бранислава Васића, који је настрадао у понедељак увече у дворишту породичне куће у Сурчину огорчена је након трагедије.

СТРАШНА ИСПОВЕСТ АНГЕЛИНЕ ЧИЈИ ЈЕ МУЖ НАСТРАДАО У СЕПТИЧКОЈ ЈАМИ: Ван сваке памети је да га оставе целу ноћ мртвог у фекалијама!

Фото: Д. Миловановић

- Мој муж Бранислав (64) настрадао је у септичкој јами пред саму пензију. Ушао је у понедељак у ту проклету јаму да је очисти, али се онесвестио и угушио се. Најстрашније од свега ми је то што је јадник 16 сати лежао мртав у фекалијама, пошто су ватрогасци, због отровних гасова, тек сутрадан извукли тело.

- Схватам да мом мужу није било спаса, али ван сваке памети је да га оставе целу ноћ мртвог у јами... Не могу да схватим зашто одмах нису испумпали воду и фекалије из јаме, а не да чекају толико - прича очајна Ангелина.

Она додаје да је Бранислав у недељу, дан пре несреће, уз помоћ комшије испразнио септичку јаму, али нервирало га је то што је на дну остао талог од фекалија.

- Рекла сам му: "Брано, није ти то шерпа, пусти тај талог...", али он је био такав, темељан у сваком послу. У понедељак је позвао комшију и цревом су сипали воду у јаму да се тај талог одвоји да би га после испумпали. Када су јаму до пола напунили водом, Брана је спустио мердевине у јаму и ушао унутра да види да ли се талог подигао. Чим је главу спустио у шахт, одмах се онесвестио и склизнуо у јаму. Мој Брана је одмах био мртав, није било спаса - казала је Ангелина.

Она је чула за трагедију кад јој је комшиница утрчала у кућу и рекла јој да је Бранислав нестао у јами.

- Истрчала сам напоље, а комшиница је звала ватрогасце. Било је тачно 18.17, позив је забележен у то време... У двориште је дотрчало доста комшија, али нико није знао шта да радимо. Кад су стигли ватрогасци, схватили смо да и они не знају шта да раде, рекли су да немају неопходну опрему да би се спустили у јаму, само су слегали раменима - напомиње Бранислављева удовица.

Према њеним речима, комшија Иван Т. је тада отрчао у своје двориште и брзо се вратио са конопцем.

- Везао је један крај конопца себи око струка, а други крај је дао комшиницама да га придрже. Почео је да се спушта низ мердевине у јаму и само смо чули како кркља, видели смо како му је глава клонула. И он би склизнуо на дно јаме, као мој Брана да није био везан. Ватрогасци су покушали да угурају друге мердевине поред њега, али пошто нису могли, одустали су. Тада их је други комшија буквално одгурао, па је зграбио конопац од оних жена и извукао Ивана из јаме. Брзо смо га опрали цревом. Док смо га поливали водом, Иван се трзао, али је био без свести и једва је дисао - прича Ангелина.

Иван је, иначе, након извлачења из јаме одмах превезен у болницу, где се лекари боре за његов живот. Према незваничним информацијама, отровни гас из јаме, водоник-сулфид, уништио му је плућа, па је на механичкој вентилацији, у коми.

Тело настрадалог Бранислава Васића извучено је из јаме у уторак око поднева, 16 сати после трагедије, и пребачено је на судску медицину ради обдукције.

Биће сахрањен у суботу на гробљу у Сурчину. Бранислав и Ангелина имају две ћерке и четворо унучића, а млађа ћерка им је у петом месецу трудноће.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

У БЛИЗИНИ православне цркве у Винковцима пронађена је језива фотографија на којој је написано "Serbian family tree" (српско породично стабло), а на којој су нацртани лешеви обешени о дрво, саопштила је Драгана Јецков из СДСС-а у Сабору.

22. 03. 2023. у 12:24

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

Коментари (2)

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)