ДЕЛОВИ ПАДАЛИ КАО ДОМИНЕ, НИЈЕ МУ БИЛО СПАСА: Детаљи трагедије у Краљеву - на градилишту погинуо младић из Обреновца (ФОТО)

Г.Ћировић

22. 06. 2021. у 15:45

У НЕСРЕЋИ која се, под још неразјашњеним околностима, догодила у уторак, око 12.30, на градилишту нове зграде Основне школе „Свети Сава“ у краљевачком насељу Рибница, погинуо је двадесетдвогодишњи радник из Обреновца, док је његов три године млађи колега, такође из Обреновца, тешко повређен.

ДЕЛОВИ ПАДАЛИ КАО ДОМИНЕ, НИЈЕ МУ БИЛО СПАСА: Детаљи трагедије у Краљеву - на градилишту погинуо младић из Обреновца (ФОТО)

Фото: Г. Шљивић

Како се претпоставља, несрећа се догодила када се на двојицу радника, из још непознатих разлога, срушио део металне конструкције за кров фискултурне сале који је, наводно, био наслоњен на зид. Један радник је од задобијених повреда на месту преминуо, док је други санитетским возилом превежен у Општу болницу „Студеница“ у Краљеву где је и збринут.

ГРАДИЛИШТЕ

НОВА зграда Основне школе „Свети Сава“ од јуна прошле године гради се на истој локацији где је срушена стара и дотрајала зграда. Главни извођач је „Тончев градња“, вредност пројекта је 391 милион динара са ПДВ, а средства су обезбеђена преко Канцеларије за јавна улагања.

- Делови конструкције су попадали као домине. Једног радника смо некако успели да извучемо и он је превежен у краљевачку болницу, док овом другом, на жалост, није било спаса. То је све што могу да вам кажем, све нас је потресла ова несрећа – кратко нам је рекао један од радника који је међу првима притрчао у помоћ.

После праве драме која се одиграла на овом градилишту, ни остале његове колеге нису биле расположене за разговор.

- Зачуо се јак прасак и у први мах нисам схватио шта се дешава јер сам био заклоњен. Нисам ове младиће баш најбоље познавао, али сам чуо да су вредни – вртећи главом додаје искусни радник са југа Србије. - Оде млад живот, туга једна, шта друго...

Више околности под којима се несрећа догодила биће познато након истраге која је у току. Нема сумње да ће, осим за полицију и тужилаштво, посла бити и за надлежне инспекције које ће морати да утврде да ли су на градилишту овом приликом предузете све неопходне безбедносне и мере заштите на раду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)