РЕКАО МИ ЈЕ ДА ИДЕМ КУЋИ, ДА ЋЕ ДОЋИ: Туга у породици утопљеног дечака у Оџацима - "Плашио се воде" (ФОТО)

З.Г. Ј.Л. Љ.П.

14. 06. 2021. у 16:23

УМЕСТО да се заједно радујемо крају школске године, завршетку другог разреда, и за 23. јун му припремамо славље за десети рођендан, снашла нас је велика трагедија, да нашем сину организујемо сахрану.

РЕКАО МИ ЈЕ ДА ИДЕМ КУЋИ, ДА ЋЕ ДОЋИ: Туга у породици утопљеног дечака у Оџацима - Плашио се воде (ФОТО)

Foto: SC Odžaci/Privatna arhiva

А толико је био срећан што ће недељно поподне провести на игралишту са другарима. Уместо да нам се врати кући, стигла је црна вест, да смо остали без нашег детета.

Грцајући у сузама, дубоко потрешени болом, распуклог срца од туге, то говоре најближи трагично настрадалог десетогодишњег Б.П. који се у недељу, под још нерасветљеним околностима утопио у Олимпијском базену у Оцацима, који још није отворен за посетиоце.

Покушавајући да остану прибрани, колико је то могуће у, за њих најтежим тренуцима, дечакови родитељи, отац Дарко, мајка Аница, бака Драгана и деда Бранислав, још не могу да се помире са страшном судбином. Њиховог, веселог и доброг дечака, нажалост, више нема. Веле да је малишан био непливач, и да се плашио воде.

- Као и много пута раније, бициклом сам га око 17 часова одвезао до игралишта, у близини базена - прича дечаков деда Бранислав, који је са својом супругом, дечаковом баком, заједно са његовим оцем бринуо о малишану претходних девет година, од како су се његови родитељи развели.

- Седео сам и посматрао их, а он ми је неколико пута рекао да идем кући, и да ће он, када се изигра, сам доћи, иако нам је кућа одатле око километар.

САХРАНА У УТОРАК

ТРАГИЧНО настрадали десетогодишњак, који је управо завршавао други разред оџачке Основне школе "Бранко Радичевић",  биће сахрањен у уторак. Последњи испраћај малишана је у 14 часова на православном гробљу у Оџацима.

Не слутећи да је то последњи пут да унука види живог, Бранислав је отишао кући, а када се дечаков отац Дарко око 21 сат вратио и видео да нема сина, одмах је алармирао полицију, која је кренула у потрагу за дететом.

- Не знам како ћемо ово преживети - једва проговора неутешни отац који је остао без сина јединца. - Најтеже ми је било када сам морао да идентификујем рођено дете. Позлило ми је јер болујем од високог притиска.

Фото: Приватна архива

 

Засада је непознато када се тачно десила трагедија која је дечакову породицу, али и читаве Оџаке завила у црно, али према неким незваничним сзнањима, претпоставља се да је то било око 18 часова, а да је дететотов беживотно тело, на дну Олимпијског базена, величине 50 метара са 20 метара, пронађено нешто после 22 сата. У откривању детаља несреће требало би да помогну и снимци са видео -надзора који постоји, посебно у делу где је базен.

Према досадашњим сазнањима, у случају утапања Б.П. нема сумњивих околности и реч је о такозваној задесној смрти. Тело несрећног десетогодишњака је по налогу сомборског Вишег јавног тужилаштва послато на обдукцију у Институту за судску медицину у Новом Саду.

- Постоје индиције шта се дешавало, али док год не будемо имали званичне информације о њима не треба говорити јер је реч о малолетним особама. Истрага је у току и врло брзо ћемо знати шта се заиста десило - казао је за "Новости" Зоран Дивјак, Виши јавни тужилац у Сомбору . - Тело настрадалог детета послато је на обдукцију, а ради се и на провери сигурносних камера. Такође, полиција и даље ради на откривањеу свих околности и самог рада базена.

Фото: СЦ Оџаци

 

Оџачки базен још није отворен за посетиоце, и ради се на припремама за почетак купалишне сезоне. Капија је била закључана, а около се налази жичана ограда висока нешто више од два метра.

После провера утврђено је да је са настрадалим дететом био још један две године млађи дечак. Постоје незваничне индиције да је млађе дете гурнуло настрадалог, те је у цео случај укључен и Центар за социјални рад.

Како су они, и поред закључане капије успели да уђу, засада није познато, а једна од претпоставки је да су малишани некако успели неопажено да се провуку или прескоче високу жичану ограду. Таква прича је, веле дечакови најближи, стигла и до њих.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)