ОБОДИ СУ БЕТОНСКИ, МОЖДА СУ СЕ И ОКЛИЗНУЛИ: Мештани Фекетића у шоку после трагедије двојице другова

Ј. ЛЕМАЈИЋ

13. 06. 2021. у 20:18

НАМЕРА да се друже, забаве и окупају на каналу Дунав-Тиса-Дунав на самом улазу у Ловћенац била је фатална за Егзона К. (14) и Елдвина К. (16) из Фекетића. Другари од малих ногу утопили су се у каналу, само педесетак метара од главног магистралног пута, а њихова беживотна тела пронађена су у суботу по подне.

ОБОДИ СУ БЕТОНСКИ, МОЖДА СУ СЕ И ОКЛИЗНУЛИ: Мештани Фекетића у шоку после трагедије двојице другова

Канал Дунав-Тиса-Дунав на улазу у Ловћенац, где су се удавила деца / Фото Ј. Лемајић

По првим информацијама, дечаци су скочили у воду, али како нису знали да пливају, они су се удавили. Врло брзо су извучени из воде и на њима није било трагова насиља.

Појавиле су се не, истина незваничне информације, да је прво један дечак ушао у воду и да су упетљао у трави, која иначе расте у каналу, а други је покушао да му помогне и заједно су се удавили у мутној води...

Вест о трагедији двојице дечака је одмах прострујала овим малоиђошким селима, а велики број рођака давао је подршку члановима ових двеју вишечланих породица. Скрхани болом, родитељи трагично преминулих момака нису имали снаге да било шта изусте. Широм отворене капије и жене у сузама и с белим марама само су могле да наговеште размере несрећа која је задесила две куће.

- Молим вас да разумете, много им је тешко. Нико не зна шта се тачно догодило, само су нам донели црне и страшне вести. Сви смо у шоку, не знам ни сам шта бих рекао, а да не заплачем и ја - каже нам Беџет Краснићи, брат од стрица настрадалог Елдвина. - Било је топло, отишли су да се окупају, а шта се после десило, нико не зна. И ми чекамо да нам званично неко каже. Не можемо да верујемо да се више никада неће вратити.

Потресени су били и мештани Фекетића, који о дечацима имају само речи хвале. Причају како су заједно ишли у ОШ "Никола Ђурковић", били весела, културна и учтива деца, која су увек била спремна да помогну другима.

- Много нам је жао јер су заиста били добра и вредна деца, оца једног од њих, Идриза, зна и поштује цело село - прича Здравко Н.

- Ово је велика туга за наше село.

Иначе, на истом каналу, само неколико стотина метара даље, у октобру прошле године, у саобраћајној несрећи, настрадало је троје младих људи, такође из ових села.

- За осам месеци ту је настрадало петоро деце. Тај канал нико не контролише, а лети буде гужва као да је неко купалиште, а не систем за наводњавање. Ободи су бетонски, а на дну су сигурно цеви и могуће да су се деца оклизнула или ударила у то - каже комшиница Е. Д. - Целу ноћ се само јаук чуо. Млађа деца су склоњена по фамилији да их бар мало поштеде, али су сви одмах питали за брата и што их нема. Свима нам је јако жао што су се два млада живота тако угасила. Сада су сви у шоку и обавезама да припреме папире и све остало што је потребно за сахрану. Прави бол ће тек касније доћи.

МУЗИКА И ВАТРОМЕТ

КАКО сведоче мештани, баш у тренутку када се пронела вест о трагедији и када су је готово и сви медији објавили, овде су се одржавали "Дани вишње", са све музиком и ватрометом. Никоме, кажу, није пало на ум да прекине прославу, да утиша бар музику, нико није помислио како је тим људима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)