ИСПОВЕСТ СНЕЖАНЕ ДИВАЦ: Сањала сам Луку - у сну ми је рекао ове речи

Novosti online

10. 06. 2021. у 19:06

УСКОРО ће бити седам година како је летње ноћи 25. јула Марко Милићев прегазио младића, и након тога побегао са места несреће. Тим поводом, објављујемо исповест Снежане Дивац, коју је 2015. године за дала "Вечерњим новостима".

ИСПОВЕСТ СНЕЖАНЕ ДИВАЦ: Сањала сам Луку - у сну ми је рекао ове речи

Фото: Н. Параушић/Принтсцреен

- Све теже издржавам овај притисак и оптужбе да сам учинила нешто што нисам. Ово је директан удар на породицу и мене. Уморна сам више да објашњавам и да се правдам да немам везе са Лукином смрћу. Чекам још само да ми ћерка заврши школу и сви се селимо код Владе у Америку - рекла је тада Снежана Дивац за "Новости".

Она је тако говорила први пут после трагедије на Бранковом мосту, која се десила у јулу 2014. године.

Како је рекла тада, пакао у њеном животу је почео оног тренутка када је један таблоид објавио да је она возила “кантримен”. После тога је, каже, неки човек долазио у породицу несрећног Луке Јовановића и тврдио да има доказе да је она возила тај аутомобил, којим је усмрћен њихов син.

- Била сам код куће када је објављена вест о трагедији на Бранковом мосту - причала је Снежана. - То ме јако узнемирило. Мој најстарији син се зове Лука и истих је година као младић који је погинуо. Пратила сам тај случај, као и сваки грађанин ове земље, и туговала због те изгубљене младости. Онда ме је као гром из ведра неба ударила вест, објављена у једном таблоиду, да сам ја усмртила Луку Јовановића и да ми је Ивица Дачић помогао да прикријем трагове.

Због свега што јој се дешавало и претрпљеног стреса почела је да сања настрадалог Луку. Те снове препричала је пријатељици, која је познавала Јовановиће.

- Она им је, ваљда, пренела да сам га сањала - испричала нам је тада Снежана. - Рекла ми је и да би им било драго да се видимо, да ће им значити. Отишла сам у салон, који држи Сања, супруга његовог оца. Уместо цвећа, понела сам књигу “Путовање душе”, како би бар на тренутак Бојан, Лукин отац, могао да нађе мир. Описала сам своје снове и то како ми се последњи пут чак и обратио. Тихо ми је рекао: “Ја сам био спреман за горе, али се бринем за свог оца. Поручи му да за живота направи игру, коју смо заједно играли у мом детињству”. Морала сам ту поруку да пренесем Бојану.

Снежана Дивац и Сања Јовановић виделе су се само једном. Бојана никада није срела.

Милићев је ухапшен 29. августа 2014. године у Кини, а након депортације у Србији је осуђен на четири и по године затвора. Суд је утврдио да је он 25. јула 2014. године, возилом „кантримен“ усмртио Луку Јовановића на београдском Бранковом мосту, а затим побегао са места несреће.

Више од годину дана провео је у притвору пре него што је 28. октобра 2015 осуђен, да би након одслужења пуне казне, изашао на слободу 2019. године.

Осим Милићева, у поступку је осуђен и његов кум Братислав Весовић, и то на годину дана затвора, јер га је крио и помогао му да сакрије возило. Девојке и младић који су те вечери били са Милићевим у колима, после нагодбе са тужилаштвом осуђени су на казне кућног затвора од четири до десет месеци.

(З. Ускоковић)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)