ОТАЦ МАЛОГ ВИОЛИНИСТЕ ЋЕ БИТИ САСЛУШАН: Прикупљају се докази након стравичне несреће у којој је повређен виолиниста Јован Васић

Новости онлине

06. 06. 2021. у 22:09

ОСНОВНО тужилаштво у Обреновцу наложило је истрагу поводом несреће у којој је тешко повређен млади виолиниста Јован Васић (15) из Обреновца. Први резултати истраге указују да постоје индиције да је Јованов отац, Зоран који је управљао возилом наводно изазвао овај стравичан удес.

ОТАЦ МАЛОГ ВИОЛИНИСТЕ ЋЕ БИТИ САСЛУШАН: Прикупљају се докази након стравичне несреће у којој је повређен виолиниста Јован Васић

Фото: Printscreen

Како се сазнаје, докази који су прикупљени током увиђаја тешке несреће у месту Звечка која се догодила у ноћи између петка и суботе, указали су истражним органима да је отац младог виолинисте направио пропуст током вожње.

- Он је управљао својим аутомобилом када је престигао возило које се налазило испред њега. Под за сада неразјашњеним околностима он је ударио у ово возило, да би се потом преврнуо три, четири пута, након чега је завршио у шанцу - каже извор упознат са случајем.

Млади виолиниста испао је из аутомобила, а како кажу очевици несреће "летео је 20 метара”. Возач Зоран Васић задобио је теже повреде, а сувозач, иначе Јованов старији брат М.В. (26) такође је тешко повређен.

Возач аутомобила у који су ударили, прошао је са лакшим повредама.

- Отац тинејџера је повређен и након несреће је збринут у болници. У наредним данима он ће бити саслушан. Такође, тужлаштво ће, након што буду прикупљени докази и буду утврђене све околности несреће донети одлуку о даљем поступању - додаје наш саговорник.

Јованов отац, јуче је за медије испричао да се моли да његов син оздрави, те и да се несрећа догодила када су се враћали са свирке из Обреновца, око пола сата после поноћи у петак.

- Ишао сам својом траком и видео аутомобил испред себе, али сам мислио да ће да скрене јер је испред њега било скретање. Међутим, он је стајао у траци, а како сам чуо са неким је причао - рекао је Васић и указао да је покушао да избегне судар. Како је навео у тренутку несреће његов старији син М.В. покушао да је да пронађе Јована, међутим безуспешно. Дечак је испао из возила.

- Излетео је из аутомобила као фризби. Видели смо га како лежи на асфалту и трчали смо до њега. Дозивао сам га, али ништа није рекао - објаснио је Зоран и указао да Јован има доста тешких повреда.

- Хитна је преузела Јоцу, а касније сам чуо да је у санитету стиснуо руку. Има доста тешких повреда, напрснуће пршљенова, хематом на главу, још неке преломе, да ли карлице или кука, не знам ни ја више - рекао је он и истакао да за сада нема информације у каквом му је стању син.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)