САСЛУШАН ВЛАСНИК БАЗЕНА КОЈИ ЈЕ ЧЕКИЋЕМ УДАРАО МЛАДИЋЕ: Били су пијани, мислио сам да ће се утопити

Ј. ЋОСИН

21. 05. 2021. у 12:50

ДАНАС је пред судом започео своју одбрану Ивица М. (44) из Нишке Бање који се терети за покушај тешког убиства јер је 29. августа чекићем претукао и у главу ударио двојицу тинејџера од којих је један од њих, који је у то време био малолетан, задобио повреде опасне по живот док је други срећом само лакше повређен.

САСЛУШАН ВЛАСНИК БАЗЕНА КОЈИ ЈЕ ЧЕКИЋЕМ УДАРАО МЛАДИЋЕ: Били су пијани, мислио сам да ће се утопити

Фото: Ј. Ћосин

- Нисам крив за дело које ми се ставља на терет. То је била прослава 17.рођендана код једне девојчице. Њена мајка је дошла дан раније са још једном женом, донели су сокове и пива. Рекли су да ће родитељи да се побрину да све протекне у реду. Сутрадан пред журку њена мајка Љиљана донелала је пола фрижидера жестине, шест кеса леда. Рекао сам јој да је то много алкохола, али ме је уверавала да је то за коктеле и да не бринем. Преко дана је било све у реду а како је почео да пада мрак, ствари су се захуктале. Деца су постала пијана. Видео сам момка који лежи без свести не помера ни очи нити говори. Моја грешка је што одмах тада нисам прекинуо журку- изјавио је Иван М.

Овако је пред судом започео своју одбрану Ивица М. (44) из Нишке Бање који се терети за покушај тешког убиства јер је 29. августа чекићем претукао и у главу ударио двојицу тинејџера од којих је један од њих, који је у то време био малолетан, задобио повреде опасне по живот док је други срећом само лакше повређен.

- Више пута сам Љиљану упозоравао да су деца много пијана. Наредио сам да изађу сви из базена да се не подаве. Ту је настала свађа. Хтели су да остану до пола 1 иако смо договорили до 23 сата. Онда сам у тоалету затекао девојку како седи на поду са главом у шољи. Љиљана ме је уверавала да је и она добро. Одвели су је у ауто и ставили да спава на предње седиште а назад је био тај пијани младић без свести- наставио је Иван.

- Таман сам мислио да је то крај дошла је слављеница Исидора, почела да плаче јер се ниједном није окупала. Ја сам наставио да се расправљам са Љиљаном указујући да су деца много пијана. Пуна два сата био сам под притиском свих присутних, био под стресом да се неком нешто не деси. Да сам звао полицију прошло би пола сата. Када сам дозволио Исидори да уђе почели су и сви остали да ускачу у базен. Пришао ми је један дечко да затражи да журка траје до пола 1. Тада сам чуо да ми је један од њих упутио псовку. Тада сам једном пљуснуо шамар. У том тренутку сам схватио да сам направио грешку и да ће доћи до инцидента. Сви дечаци су кренули ка мени а били су под дејством алкохола. Како бих избегао инцидент ушао сам у шанк, угасио музику, решио да је крај прекидам журку- објаснио је.

- Покушавам да зовем полицију, али не могу да погодим који је број. Њих 20 је било око шанка. Псовали су ме. Узео сам прво што ми је пало под руку, један чекић и изашао до аута где су пијана девојка и дечко. Њих петорица иза мене прилазе ми. У једном тренутку осећам бљесак неко ме је ударио. Нисам ни схватио да ме неко ударио, мислио сам да ми је око повређено- истакао је оптужени.

- Тада сам замахао рукама и тако сам вероватно повредио момке - правдао се Ивица који је једном младићу нанео отворену повреду на глави од 4мм од које је пао на земљу и изгубио свест, док је другом задао лакше повреде такође у главу- изнео је своју одбрану.

Судија Вишег суда у Нишу где се води поступак  Мирко Драшковић имао је за њега само једно питање - зашто није позвао полицију и Хитну када је видео где све то води.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)