ВИШЕ ПУТА УБОДЕН У ГЛАВУ И ТЕЛО! Ухапшен осумњичени за убиство мушкарца у Стројковцу код Лесковца

И.Митић

09. 05. 2021. у 10:34 >> 11:58

ПОСЛЕ вишедневне мистерије шта се заправо догодило у кући Радета Р. (63), из лесковачког села Стројковце, који је пре недељу дана пронађен мртав на прагу породичног дома где је живео сам, полиција је саопштила да је несрећни човек убијен.

ВИШЕ ПУТА УБОДЕН У ГЛАВУ И ТЕЛО! Ухапшен осумњичени за убиство мушкарца у Стројковцу код Лесковца

Фото: И.М.

За ово кривично дело осумњичен је Б.Г. (41) из околине Лесковца који је откривен интезивним радом полиције. Он је, како се сумња, у ноћи између 30. априла и 1. маја, оштрим предметом Радету Р. задао више убода у пределу главе и тела, па је услед тих повреда несрећни човек преминуо на лицу места.

Фото: И. Митић

 

Полицијска управа у Лесковцу је још саопштила да је осумњичени, уз кривичну пријаву, приведен надлежном Вишем јавном тужилаштву у Лесковцу. Ово тужилаштво се данима није оглашавало о случају који је узнемирио и шокирао мештане Стројковца. За квалификацију дела наводно се чекала обдукција тела несрећног човека, али званичних информација није било ни када се обдукциони налаз нашао у рукама надлежних све док осумњичени за убиство није идентификован и ухапшен.

ОЗБИЉНЕ ПОВРЕДЕ

Раде је последњи пут виђен у петак, 30. априла у вечерњим сатима, у центру села. У кући, према незваничним сазнањима, није било преметачине, а улазна врата су била откључана. Комшијама је привукло пажњу светло које је два дана непрекидно горело. У селу нагађају да је Раде затечен са озбиљним повредама „које су му нанете ножем са великим и дугим сечивом“.

Комшије и рођаци су Радета Р. пронашли у ходнику на улазу у његову двоспратну кућу у којој је живео сам. Према незваничним сазнањима, несрећни човек је са више убодних рана на телу лежао на леђима, а лице му је било прекривено закорелом крвљу која му се слила са повреде на челу. Набодно је имао и посекотине и убод у руку што указује на то да се Раде бранио од нападача. Нико не може да наслути мотив овог злочина какав се у Стројковцу не памти.

У селу су још рекли да је Раде био склон алкохолу, али да никада није било насилан нити је постојао човек коме се покојник икада замерио. Живот му се променио од када је пре много година остао без посла у лесковачкој фабрици лекова „Здравље“, па се Раде препустио животу „од данас до сутра“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)