ИЗ ГЊИЛАНА У КОСОВСКУ МИТРОВИЦУ: Пребачен Недељко Спасојевић, један од осумњичених за убиство Ивановића

Д. З.

08. 05. 2021. у 18:48

ПОСЛЕ 29 месеци боравка у притвору, Недељко Спасојевић, један од осумњичених за учешће у убиству Оливера Ивановића, пребачен је у четвртак из притворског центра у Гњилану у затворску јединицу у Косовској Митровици.

ИЗ ГЊИЛАНА У КОСОВСКУ МИТРОВИЦУ: Пребачен Недељко Спасојевић, један од осумњичених за убиство Ивановића

Фото И. Р. / Д. Зечевић

Како је за "Новости" потврдила његова супруга Јелена, вест о пребацивању Спасојевића саопштио јој је затворски чувар, али јој се супруг још није јавио:

- И да је починио неко кривично дело Недељко би досад одслужио казну, али када већ није на слободи нама значи и то што нам је ближе, јер ћемо моћи лакше да га посећујемо. Досад ниједном није изашао из притвора, а у међувремену су му преминули и отац и мајка који су имали по 65 година.

Она додаје да је Недељко пребачен у Косовску Митровицу на дан породичне славе.

Спасојевић, којег оптужница терети за наводно учешће у убиству Ивановића, прва три месеца био је у затвору високог ризика у Подујеву, и у Гњилану.

Иначе, Специјално тужилаштво Косова почетком децембра 2019. подигло је прву оптужницу против шесторо Срба за наводно учествовање у убиству лидера ГИ СДП. Одлуком Апелационог суда у Приштини, у септембру 2020, оптужница је враћена Тужилаштву на исправку, а потом је у новембру прошле године подигнута трећа верзија по којој би требало ускоро да почне суђење оптуженима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (1)