БЕЛИВУКУ ЈОШ ТРИ МЕСЕЦА ПРИТВОРА: Апелациони суд донео одлуку

Е. Х.

29. 04. 2021. у 15:07

АПЕЛАЦИОНИ суд у Београду продужио је данас за још три месеца притвор Вељку Беливуку и Марку Миљковићу и осталим припадницима њихове организоване криминалне групе, који се терете за најтежа кривична дела.

БЕЛИВУКУ ЈОШ ТРИ МЕСЕЦА ПРИТВОРА: Апелациони суд донео одлуку

FOTO: Ata images

Притвор је Беливуку и осталима данас продужен због свих законских разлога - опасности од бекства, опасности да ће сакрити или уништити доказе, да не би понове кривична дела у кратком року, као и због узнемирења јавности, портпаролка суда Мирјана Пиљић.

Према овој одлуци суда притвор може да им траје до 2. августа, додала је Пиљић.

Ова група ухапшена је 4. фебруара. Беливук и Миљковић су под сумњом да су организовали криминалну групу која је извршила низ најтежих кривичних дела, скривајући се иза Паризанове навијачке групе “Принципи”.

Поред њих, тада је ухапшено још 20-ак припадника групе, а тужилаштво за организовани криминал је покренуло истрагу против 22 особе.

Недељу дана касније ухапшен је и А.Ш. код којег је пронађен снајпер, а повезује се са овом групом. И њему је одређен притвор јер се терети за удруживање ради вршења кривицних дела и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Наредбом о спровођењу истраге сви из Беливукове групе терете се за злочиначко удруживање и трговину наркотицима, неколико њих и за оружје, а Беливук, Миљковић и још седморица окривљених и за три тешка убиства.

Прошлог викенда У скривеној просторији објекта у Ритопеку који је, како се сумња, користила ова криминална група пронађена је машина за млевење меса која је размонтирана и послата на вештачење.

Поред Беливука и Миљковића под истрагом су и Милош Будимир (36), Марко Будимир (32) и Владимир Грек (36), Милован Тадић (33), Филип Ивановски (29), Срђан Лалић (35), Борис Карапанџић (33), Немања Ђурић (35), Владо Драганић (46), Александар Вучељић (39), Дејан Тешић (38), Никола Стефановић (33), Немања Лакићевић (41), Никола Спасојевић (29), Жељко Коџић (41), Небојша Јанковић (50), Владо Георгијев (38), Слађана Секулић (39) и Вук Вучинић (29) и Марко Андрић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)