ПРОШИРУЈЕ СЕ ИСТРАГА ПРОТИВ БЕЛИВУКА: Управо саопштене нове информације

Новости онлине

26. 04. 2021. у 13:40

НАКОН проналаска арсенала оружја и машине за млевење меса у скривеној просторији објекта у Ритопеку, који је користила организована криминална група Вељка Беливука и Марка Миљковића, у наредном периоду могло би да се очекује проширење истраге против ове групе, која је иницијално покренута 4. фебруара.

ПРОШИРУЈЕ СЕ ИСТРАГА ПРОТИВ БЕЛИВУКА: Управо саопштене нове информације

Фото М. Анђела

Одлука тужилаштва о проширењу истраге, како у погледу нових кривичних дела, тако и њихових учинилаца, уследиће по окончању вештачења која треба да утврде, ко је користио оружје, да ли је и где било коришћено, или било намењено да се употреби, каже за Танјуг председник Удружења судија и тужилаца Србије (УСТ) Ненад Стефановић.

Стефановић указује да ће вештачења ДНК профила који су пронађени на машини за млевење меса утврдити да ли је она коришћена за прикривање трагова убистава које је та група, како се сумња, починила.

Он истиче да одлука о проширењу истраге не утиче на рок од шест месеци за подизање оптужнице од иницијалног покретања, те да очекује да ће у том року тужилаштво за организовани криминал подићи оптужницу.

У изјави за Танјуг у недељу Стефановић је говодио и о ДНК анализама које ће утврдити коме припадају биолошки трагови пронађени на предметима у Ритопеку, и указати на евентуална кривична дела.

Према његовим речима, ДНК анализа је упоредна метода која, за откривање окривљеног, захтева два ДНК узорка.

- Један пронађен на месту злочина који, на пример, доказује да је убица боравио на датом месту, и други узорак од особе за коју се сумња да је убица. Ако се испостави да се два узорка поклапају, да потичу од исте особе, онда је ДНК анализа помогла у решавању случаја - закључио је Стефановић.

Пронађена машина за млевење је размонтирана и послата на вештачење, речено је у суботу Танјугу у Тужилаштву за организовани криминал које води истрагу против ове групе.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин обавестио је јавност у недељу да је полиција у скривеној просторији објекта у Ритопеку пронаша и велику количину наоружања и више од 10 килограма разних врста експлозива, припремљених и спремних да буду активирани.

Ускоро опширније

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)