КЛАН БИО СПРЕМАН ЗА ОБРАЧУН СА ДРЖАВОМ: Детаљи нове истраге против криминалне групе Беливука и Миљковића (ФОТО)

З. У.

25. 04. 2021. у 22:31

КОЛИЧИНА и разноврсност наоружања које је пронађено у викендици београдске криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, у приградском насељу Ритопек, говори о томе да је ова организована мафијашка екипа била спремна за обрачун са државом.

КЛАН БИО СПРЕМАН ЗА ОБРАЧУН СА ДРЖАВОМ: Детаљи нове истраге против криминалне групе Беливука и Миљковића (ФОТО)

Фото: Д. Миловановић

Ово је поновио министар унутрашњих послова Александар Вулин и подсетио да овакав арсенал, који је пронађен, није поседовао ни "земунски клан", од тешких митраљеза у калибру 12,7 милиметара, па до пиштоља, револвера, пригушивача, као и 10 килограма експлозива.

- Не знамо шта им је био крајњи циљ и то ће истрага показати, али знамо да су били способни да изврше озбиљан напад на високо позиционирану штићену личност, а у овој земљи је то председник Републике Србије Александар Вучић - оценио је министар Вулин.- Тешки митраљез са муницијом калибра 12,7 милиметара служи да пробије лако оклопљено возило, што су блиндирана возила у којима се налазе штићене личности, људи који имају неку политичку тежину.

Према речима првог човека српске полиције, пронађени тешки митраљез, неколико снајпера и ручни бацач граната, као и распрскавајуће мине усмеравајућег дејства, све са одговарајућом муницијом, говоре да су Беливук, Миљковић и чланови групе били у стању, са таквим наоружањем, да ураде било шта. Посебно када се има у виду да су били спремни да касапе и мељу људе.

- Тужилац за организовани криминал је веома задовољан количином и квалитетом материјалних доказа који су у досадашњем току истраге прикупљени - поручио је Вулин, захваливши се тужиоцу Младену Ненадићу на изузетној сарадњи, и, како је рекао, изнад свега на личној храбрости.

Говорећи о скривеним просторијама у кући у Ритопеку у којој су пронађени оружје и машина за млевење меса, министар Вулин је навео да се до информација о томе дошло приликом саслушавања неких ухапшених припадника ове криминалне групе:

- Нису сви припадници на исти начин вршили кривична дела. Припадници ове групе вршили су монструозна убиства, данима су држали жртве живе, мучили их на најзверскије начине, да би их потом убили, њихова тела раскомадали и углавном стављали у тај млин за месо и кости, како би уништавали трагове. Они припадници клана који нису то радили били су спремни да нам кажу где се шта налази и не сумњам да ће тога бити још.

НИСУ НАВИЈАЧИ

ВУЛИН је још једном позвао све да не буду лицемери и да не покушавају да злочинце овог криминалног клана представљају као навијаче, као људе над којима се врши неправда и да се прича како је ово политички обрачун.

- Ово је убилачки клан каквог није било од "земунског клана". Када се истрага заврши, видећете да су били крволочнији, опаснији и по броју убистава гори од "земунског клана" - закључио је министар Вулин.

Према његовим речима, у току је вештачење биолошких трагова који су пронађени у Ритопеку.

Министар Вулин је нагласио да овако велики случај не би могао да буде реализован да нема пуне подршке председника Александра Вучића, који је информисан о сваком кораку истраге и тражи да се без обзира на све открије истина.

Када је реч о сарадњи са црногорским органима гоњења, министар Вулин је нагласио да она није довољно добра и изразио наду да ће се политичке промене у тој земљи осетити и када је у питању непосредна сарадња.

- Са наше стране нема никаквих препрека - истакао је министар. - Свака особа, која се по потерници нађе на територији Србије, из овог или оног клана, експресно решавамо. Очекујемо од црногорских колега и црногорског правосуђа да нам омогући да разговарамо, а надамо се изручењу бар два ухапшена држављанина Србије која су непосредно повезана са неким од злочина клана Беливук - Миљковић, а један је чак и извршилац.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)