ВЕЉА НЕВОЉА KОПИРАО МОНСТРУОЗНИ РЕЦЕПТ: Млео жртве као „земунци“ Јуришића

ВН

23. 04. 2021. у 21:31

У ТАЈНОМ бункеру викендице Вељка Беливука у Ритопеку пронађена је велика индустријска машина за млевење меса и сумња се да ју је група Веље Невоље користила за уклањање теле убијених супарника, које су киднаповали.

ВЕЉА НЕВОЉА KОПИРАО МОНСТРУОЗНИ РЕЦЕПТ: Млео жртве као „земунци“ Јуришића

Фото Архива

Проналазак машине за млевење упућује да је Веља Невоља користио “земунски рецепт” јер су чланови клана из Шилерове улице користили ову машину за уклањање својих непријатеља.

Земунци су убили, раскомадали и самлели дотадашњег пријатеља и члана клана Милана Јуришића - Јурета. Повод је била свађа због жене и то између њега и Луке Бојовића, који је после смрти Душана Спасојевића Шиптара и Милета Луковића Kума преузео вођство над кланом. Истина о монструозном злочину испливала је на видело после хапшења Бојовића, Kалинића, Милоша Симовића и Владимира Милисављевића.

Овај монстуозни злочин догодио се 2006. године када су се „земунци“ после убиства српског премијера Зорана Ђинђића крили у Мадриду. Јуришића је у шпанској престоници, према сопственом признању, убио ударцима чекићему главу и раскомадао Сретко Kалинић. Њему је у злочину помагао Милош Симовић. Након што су раскомадали тело моторном тестером, они су делове убацили у “Бошову” машину за млевење меса, али се она, од метка који је од раније био у Јуришићевом телу, заглавила и покварила. Тада су двојица злочинаца дошли на идеју да преостале делове тела скувају у гулаш. Међутим, оброк који су припремили нису они појели, већ су позвали на ручак Владмира Милисављевић - Владу Будалу, који се најео гулаша не знајући да је појео некадашњег пријатеља! Тачније, скували су му Јуришићеву простату и пенис!

Фото: Printskrin

- Ми смо се правили да не можемо да једемо јер смо већ ручали. Са уживањем смо гледали како једе људско месо и једва смо се уздржали да не праснемо у смех - рекао је Kалинић истражним органима у болници у Загребу.

Убице су остатке тела које су самлели спаковали у црне кесе, помешали са ђубретом и бацили у реку Манзанарес.

- Читав стан је био прекривен крвљу и машћу, па им је требало пет дана да га детаљно очисте – наведено је на суду.

Шпански форензичари су у реци пронашли више од 100 делова тела, нарочито парчића лобање. Једно од најважнијих открића је проналазак ручке од машине којом су "земунци" самлели Јуришићево тело.

Фото Д. Миловановић

Милан Јуришић је био припадник "земунског клана" од тренутка настанка те криминалне организације. Он је након убиства Зорана Ђинђића, заједно са неколицином чланова банде, побегао без трага. У одсуству је за убиство премијера осуђен на 30 година робије, док је на 20 година затвора осуђен због злочина које је починио као припадник "земунског клана".

Јуришић се у међувремену, током бекства, позиционирао у подземљу као један од најпоузданијих професионалних убица, који углавном одрађује послове за нарко-мафију. Међутим, временом су утихнуле причу о њему, а судбина му се сазнала када је Kалинић испричао шта се догодило.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)