СТРАВИЧАН ЗЛОЧИН ТИНЕЈЏЕРА У ПАДИНСКОЈ СКЕЛИ: Наставнику чупао нокте, ударао бејзболком, па оверио због 500 евра

ВН

23. 04. 2021. у 22:00

БРУТАЛНА смрт наставника физичког васпитања и карате тренера Срећка Ћирића (49), званог Среле, мучила је београдску полицију пуна два месеца.

СТРАВИЧАН ЗЛОЧИН ТИНЕЈЏЕРА У ПАДИНСКОЈ СКЕЛИ: Наставнику чупао нокте, ударао бејзболком, па оверио због 500 евра

Фото З. Јовановић

Човек, који се бавио спортом, убијен је у Падинској Скели, у ноћи између 22. и 23. априла 2013. године, и то са четири хица из пиштоља. Прво је мучен, чупани су му нокти... Крај његовог тела баченог у жбун на стотинак метара од породичне куће у Падинској Скели пронађена је и бејзбол палица.

Мештани су живели у страху због непознатог убице, а полицију је дуго тражила мотив. Али, ништа. Случај за неверицу. Сем навода да су у злочин прсте умешали трговци наркотицима и да је он жртва нарко-рата. Проверавале су се и информације да је наставник диловао наркотике. Таквих потврда, међутим, није било.

А онда шок! Оперативци полиције су 19. јуна ставили лисице на руке осумњиченом - малолетнику. Тинејџер Р. Ђ. стар само 17 година признао је злочин. Детаљи су испливали на суђењу. Малолетник је тврдио да је пуцао у наставника из страха, у самоодбрани.

Бранио се да је морао да га убије јер му је тражио да ликвидира извесног мушкарца. На тај начин, Ћирић би му опростио дуг од 500 евра. Наставник му једао пиштољ, али се тинејџер уплашио. Малолетник је испричао да је жртву погодио прво у стомак, а онда је испалио још три метка. Онда се дао у бег.

Немајући куд, за злочин без сведока, суд је експресно осудио малолетника на седам година затвора.

ТРЕНИНГ И ПРОЈЕКТИ

ЋИРИЋ је предавао физичко у Основној школи „Олга Петров“ у Падинској Скели. Истовремено, био је и карате тренер у клуб ПКБ-а. Учествовао је и у пројектима „Школа без насиља“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)