ОГЛАСИЛО СЕ ТУЖИЛАШТВО: Случај Палма измештен у Краљево

Танјуг

23. 04. 2021. у 14:47

АПЕЛАЦИОНО јавно тужилаштво у Крагујевцу одлучило је данас да за поступање у предмету поводом навода Маринике Тепић против Драгана Марковћа Палме овласти Више јавно тужилаштво у Краљеву.

ОГЛАСИЛО СЕ ТУЖИЛАШТВО: Случај Палма измештен у Краљево

Фото: Принтскрин Пинк ТВ

Ову одлуку је донело, одлучујући по предлогу за супституцију Вишег јавног тужилаштва у Јагодини.

У саопштењу Апелационог јавног тужилаштва у Крагујевцу које је достављено Танјугу, прецизира се да је то тужилаштво "по предлогу за супституцију Вишег јавног тужилаштва у Јагодини, у предмету тог тужилаштва који је формиран у вези саопштења потпредседнице Странке слободе и правде Маринике Тепић са конференције за штампу од 19. априла данас, из стварних разлога, донело одлуку о супституцији којом је овластило Више јавно тужилаштво у Краљеву да поступа у том предмету".

Супституција надлежности подразумева измештање надлежности и то значи да ће овај предмет, који је покренут у Јагодини, наставити да води тужилаштво у Краљеву.

Тепић је председника Скупштине општине Јагодине и лидера Јединстеве Србије Драгана Марковића Палму означила као одговорног за подвођење жена и девојака у Јагодини.

Више јавно тужилаштов у јагодини је већ наложило полицији да прикупи инфомације и обавештења о наводима Тепићке и да испита све поменуте особе у том случају.

Тепић је наиме пре неколико дана на конференцији за новинаре изнела тврдње за подвођење девојака и жена у Јагодини на рачун Марковића, али и других особа.

Марковић је иначе одбацио све оптужбе, као лажне.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)