ОГЛАСИЛА СЕ МИЛЕНА РАДУЛОВИЋ НАКОН ПОДИЗАЊА ОПТУЖНИЦЕ: Глумица открила како се осећа након што је тужилаштво донело одлуку

Novosti online

21. 04. 2021. у 16:33

ГЛУМИЦА Милена Радуловић каже да је очекивала оптужницу која је данас подигнута против Мирослава Мике Алексића и овакав њен садржај.

ОГЛАСИЛА СЕ МИЛЕНА РАДУЛОВИЋ НАКОН ПОДИЗАЊА ОПТУЖНИЦЕ: Глумица открила како се осећа након што је тужилаштво донело одлуку

Фото М. Анђела/В. Данилов

- С обзиром на број пријава и број девојака које су се јавиле, спремне да сведоче о својим искуствима с Мирославом Алексићем, подизање оптужнице за мене је потпуно очекивано - каже Милена Радуловић.

Она истиче да је од првог дана када је изашла јавно и када су друге девојке проговориле, била свесна да раде праву ствар.

- Нисам мислила о евентуалним последицама, о претњама, притисцима. Нисам се плашила, била сам свесна онога што радимо, јер говоримо истину - наводи она.

Каже и да су Ива Илинчић, она и остале девојке урадиле све што је до њих, као и да је сада све на суду.

Подсетимо, Више јавно тужилаштво у Београду данас је подигло оптужницу против Мирослава Мике Алексића. Како је саопштено њему се на терет стављају два продужена кривична дела силовања, два кривична дела силовања, једно продужено кривично дело недозвољених полних радњи и четири кривична дела дела недозвољених полних радњи, на штету седам оштећених.

- Предложено је продужење притвора према окривљеном - саопштило је Више јавно тужилаштво.

О предлогу за продужење притвора и потврђивању поднете оптужнице одлучиваће Виши суд у Београду.

Ради заштите приватности учесника у поступку, предложено је искључење јавности током трајања главног претреса.

Истрага против Алексића спроведена је због 19 кривичних дела на штету девет полазница своје школе глуме од 2008. до 2020. године, али је оптужен за девет кривичних дела.

Алексић је у тужилаштву негирао да је сексуално напаствовао поменуте ученице глуме у својој школи, поред осталих и Милену Радуловић која га је прва пријавила полицији, а након ње осмелиле су се и друге девојке.

Једна од девојака је у време напаствовања била малолетна, док су остале тврдиле, да их је нападао и док су биле малолетне и након пунолетства.

Недавно су завршена вештачења свих девет глумица, а како је тада рекао пуномоћник Радуловићеве, адвокат Југослав Тинтор, она су потврдила веродостојност и валидност њихових исказа у којима су га оптужиле да их је силовао или полно узнемиравао.

Жртве је вештачила комисија вештака неуропсихијатара и прихолога, која је закључила да су оне трпеле "психичке патње високог итензитета".

Прети му 15 година робије

За кривично дело полно узнемиравање запрећена је новчана казна или затвор до šшест месеци, а уколико је учињено према малолетном лицу, учинилац ће се казнити затвором од три месеца до три године.

За силовање су, у завиосности од начина извршења предвиођене различите казне, од најмање две до 10 година, пет до 12 година, а за силовање малолетница пет до 15 година.

Радуловић је Алексића прва пријавила полицији у јануару, након чега је он ухапшен и од тада се налази у притвору, а убрзо су се и друге девојке осмелиле да га пријаве.

Он се налази у притвору од хапшења 11. јануара, да не би у кратком року поновио кривично дело.

(Блиц.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Mira

24.04.2021. 19:37

Samo neka vam njegovo osudjivanje za zlodelo koje vam je nacinio da mira i spokoja do kraja zivota jer su to traume koje se vuku do kraja zivota. Zelim vam puno srece, mira i spokoja jer ste ucinile dobro delo i spasle ko zna jos koliko devojcica i devojaka.