ОШТЕТИЛИ 27 ФИРМИ? Ухапшене три особе из Новог Сада осумњичене за преваре и прање новца

Љ. П.

19. 04. 2021. у 14:54

ПРИПАДНИЦИ Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Новом Саду Посебним одељењем за сузбијање корупције, ухапсили су три особе које се сумњиче да су малверзацијама оштетиле 27 фирми и три физичка лица за 50.850.286 динара, а за исти износ прибавили противправну имовинску корист.

ОШТЕТИЛИ 27 ФИРМИ? Ухапшене три особе из Новог Сада осумњичене за преваре и прање новца

Фото Д.Н.

Ухапшени су  С М. (31), С.С. (45) и М. Д. (50), сви из Новог Сада, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело превара у обављању привредне делатности, док се С. С. и С. М.  терете и да су извршили кривично дело прање новца.

Такође, сумња се да су још две особе учествовале у овим малверзацијама и за њима ће бити расписане потраге.

Сумња се да су они, током 2019. године као запослени на руководећим позицијама у фирми „Панонкапромет“, довели у заблуду одговорна лица привредних друштава и физичких лица од којих су откупљивали робу, да ће измирити своје обавезе по основу преузете робе иако су знали да немају средства и да неће измирити уговорне обавезе.

Они су, како се сумња, преузету робу продавали на црно без евидентирања целокупног оствареног прихода у пословним књигама и лажно приказивали порекло новца.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)