ПОМОГАО ИМ, ОНЕ ГА СЛЕПОГ ОПЉАЧКАЛЕ: Милана Словенца (69) из Прокупља преварила жена са две малолетне ћерке, он стрепи од нових напада!

Д. ЗЕЧЕВИЋ

17. 04. 2021. у 11:00

БРЗОМ интеревенцијом прокупачке полиције, ухапшена је жена, која је, како се сумња, 12. априла у поподневним сатима, са своје две малолетне ћерке, опљачкала Милана Словенца (69).

ПОМОГАО ИМ, ОНЕ ГА СЛЕПОГ ОПЉАЧКАЛЕ: Милана Словенца (69) из Прокупља преварила жена са две малолетне ћерке, он стрепи од нових напада!

Фото: "Новости"

Овај човек, који је иначе слеп, и даље не може да се смири због свега што му се догодило. У прокупачком Новом насељу има кућу у којој живи сам, а како нам каже, страшно му је јер је био немоћан да се одбрани од насилница, које познаје.

- Потпуно сам слеп и само разликујем светлост и мрак - прича нам Милан, чије троје деце не живи са њим. - Тог дана сам уобичајено седео у својој фотељи, када сам чуо да је у кућу неко ушао. Нисам ни стигао да закључам врата, јер је непуних петнаестак минута раније из куће изашла геронтодомаћица. Покушао сам да устанем, када сам зачуо женске гласове, који су ми тражили новац. Иако сам рекао да немам пара, две су ме држале за руке и главу, док је трећа претурала по прслуку који сам носио и из џепа ми је украла 48.000 динара, сва примања која сам имао за месец дана - прича нам Милан.

И док објашњава да прима туђу негу и помоћ и пензију за коју је сам уплаћивао доприносе, јер је радио као обућар, Милан је посебно револтиран што су га покрале особе којима је помогао.

Фото: "Новости"

- Мужу те жене и оцу тих девојчица својевремено сам уступио локал у којем сам ја некада радио. Међутим, осим што не могу да га повратим, јер неће да га напусте, они ме пљачкају - прича овај човек, који је после напада одмах позвао рођаку, а она алармирала полицију.

ПОМОЋ

ЗНАМ да нећу умрети од глади, али до следећег примања сам без динара. Деца су ми далеко и не могу да ми помогну, а рођена сестра која живи на другом крају града такође је болесна - наводи Милан, који, како каже, осим помоћи геронтодомаћица које ангажује град Прокупље, друге помоћи нема.

Насилнице које су опљачкале слепог човека пронађене су захваљујући сведочењу комшија које су их виделе како напуштају Миланову кућу. Он и даље страхује да се напади на њега не понове.

- Сада увек закључавам врата, али се не осећам безбедно, јер сам болестан и немоћан. Осим што су ме опљачкали они којима сам помогао, посебно је страшно што се све догодило усред бела дана - наводи Милан, додајући да су му исте особе и раније крале, али углавном ствари из куће, што он никако није могао да спречи.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)