ОТКРИВЕНА ВЕЛИКА ПРЕВАРА У СРБИЈИ: Акција "Гнев" се наставља!

Новости онлине

14. 04. 2021. у 11:12

ПРИПАДНИЦИ Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције Управе криминалистичке полиције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, у овиру акције „Гнев“ ухапсили су М. П. (1983) због постојања основа сумње да је извршила кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица у саизвршилаштву и Д. К. (1966) који се терети за злоупотребу положаја одговорног лица у помагању.

ОТКРИВЕНА ВЕЛИКА ПРЕВАРА У СРБИЈИ: Акција Гнев се наставља!

Илустрација/Фото: И. Митић

Такође, кривичном пријавом је обухваћен и М. М. (1967) који се налази на издржавању казне затвора и он се терети за злоупотребу положаја одговорног лица у саизвршилаштву.

Осумњичени М. П. и М. М. се терете да су током 2017. године у својству одговорних лица привредног друштва „ВДМ“ ДОО из Врњачке Бање договорили са власницима више правних лица на територији Србије куповину различите врсте робе, без стварне намере да исплате купопродајну цену робе.

Како се сумња, они су уз помоћ Д. К. ангажовали возаче који су преузели робу, након чега су већу количину робе продали без евидентирања у фирми „ВДМ“, док су добијени новац од продате робе задржали за себе.

Сумња се да су М. М. и М. П. добављачима платили део купопродајне цене робе, на који начин су им причинили штету у вредности преузете а неплаћене робе у вредности од 10.481.836 динара, и тако себи прибавили противправну имовинску корист.

Осумњичени М. П. и Д. К. ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)