ЕВО КО СУ УХАПШЕНИ КАВЧАНИ: Тражили их три и по године, један седео у затвору одакле је пуштен

Новости онлине

13. 04. 2021. у 15:59

ОТАЦ и син Божовић ухапшени су данас у граду Редондо. Обојица се у оперативним подацима воде као високорангирани припадници кавачког клана и за њима се трагало годинама.

ЕВО КО СУ УХАПШЕНИ КАВЧАНИ: Тражили их три и по године, један седео у затвору одакле је пуштен

Фото Depositphotos

Ухапшени су у једној вили у граду Редоно у Португалу!

За Игорем Божовићем (56) полиција је трагала од августа 2017. године, а његов син Владимир (30) бежао је истражитељима од 12. септембра 2016. године. Тада је избегао хапшење, као и Синиша Влаховић, Александар Ђуришић, Игор Ђуришић звани Мајор, Давор Прелевић.

Лисице на руке тада нису стављене ниједном од наводних вођа кавачког криминалног клана - Слободану Кашћелану и Милошу Радоњићу, који су касније ухапшени у Чешкој, односно Хрватској.

Игор Божовић, којег Специјално државно тужилаштво сумњичи да је почетком новембра 2011. године са Кашћелном створио криминалну организацију, био је у затвору када је полиција у Котору хаписла кавчане.

ОТАЦ И СИН

Спушке бедеме напустио је 4. августа 2017. године, а Специјално државно тужилаштво тек 12 дана касније тражило је од Вишег суда да Божовићу одреде притвор.

Из УП су појаснили да су за Божовићима трагали због обезбјеђења њиховог присуства кривичном поступку:

"Који се против њега (Игора Божовића) у Црној Гори води због сумње да је извршио кривично дело стварање криминалне организације, док се В.Б. тражи такође ради обезбеђења његовог присуства кривичном поступку због сумње да је извршо кривична дела стварање криминалне организације, покушај изнуде у саизвршилаштву, тешко дело против опште сигурности у стицају са кривичним делом недозвољено држање оружја и експлозивних материја", саопштено је из УП.

Из те безбедносне институције објашњавају да старијег Божовића сумњиче да је "од почетка новембра 2011. године па на даље, на подручју Котора, Тивта и Будве створио криминалну организацију заједно са С.К. која је имала за циљ вршење више кривичних дела за која се по закону може изрећи казна затвора од четири године и тежа казна, у којој је за себе одредио да планира извршење кривичних дела у будућности, даје упутства и наредбе члановима криминалне организације у правцу извршења кривичног дела, да обезбеђује материјална средства за извршење кривичних дела и да сам врши кривична дела".

Његовог сина Владимира (30) сумњиче да је као члан те криминалне групе прихватио да примјењује насиље и застрашује друга лица "кроз вршење кривичних дела изнуде, да набавља, држи и складишти оружје, експлозивна средства, панцире за потребе чланова криминалне организације, те да одржава везу са одређеним члановима криминалне организације, ради преношења упутстава које му даје организатор".

На терет му се ставља да је у мају 2016. године покушао да изнуди 30.000 евра од суграђанина К.Б, након што му то није успјело, у јулу исте године дигао у ваздух аутомобиле тог суграђанина.

(Блиц.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)