НОВА САСЛУШАЊА СВЕДОКА У ЧЕТВРТАК: Наставља се истрага против Мике Алексића, своја сазнања изнеће психијатри Милене Радуловић

С. Ј. МАТИЋ

13. 04. 2021. у 08:00

ПРЕ него што евентуално подигну оптужницу против власника школе глуме "Ствар срца", Мирослава Мике Алексића, којег сумњиче за више силовања и недозвољене полне радње, Више тужилаштво ће у четвртак саслушати још двојицу сведока.

НОВА САСЛУШАЊА СВЕДОКА У ЧЕТВРТАК: Наставља се истрага против Мике Алексића, своја сазнања изнеће психијатри Милене Радуловић

Фото: Принтсцреен

То су, како сазнајемо, лекари, психијатри код којих је у протеклом периоду ишла на терапију глумица Милена Радуловић, једна од десет девојака које су пријавиле Алексића за сексуална злостављања.

Како незванично сазнајемо, тужилаштво жели новим доказима да поткрепи кључни део будуће оптужнице који се односи на силовања. У циљу јачих аргумената, који би као могући докази поткрепили наводе две оштећене девојке да их је Алексић више пута силовао, тужилаштво је одлучило да узме изјаве и од ових стручњака.

Иначе, у марту је рађено психијатријско вештачење свих оштећених девојака, које је, како се писало, утврдило да су оне претрпеле психичке патње, да нису склоне измишљањима, нити фантазирањима и да се понашају искрено. На основу тога могло би се закључити да су њихови искази истинити.

С друге стране, у марту је вештачен и Алексић и код њега психијатри нису констатовали било какву девијантност, нити психопатолошку структуру личности.

Апелациони суд у Београду продужио је притвор Алексићу за још месец дана, јер, како је наведено, постоје околности које указују да би могао да понови кривично дело. Узели су у обзир и то што је реч о више оштећених и што су неке тад биле малолетне. Алексић је у притвору од 17. јануара када је ухапшен, а сада му је продужен до 11. маја.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)