МИРОСЛАВА И ЈУЛИЈАНУ ПРЖИЛИ ПЕГЛОМ ЗБОГ ЗЛАТА: После две и по године решен случај који је шокирао Србију, разбојници напокон долијали

Ј. Ћосин

12. 04. 2021. у 15:44

ДВЕ и по године након што су зверски претукли Јулијану (71) и Мирослав Обрадовић (71) као и њиховог сина Зорана (52) и унука Александара (21) и у њиховој кући у алексиначком селу Мозгово, маскирани разбојници који су јадне људе напали у пола ноћи на спавању, напокон су долијали.

МИРОСЛАВА И ЈУЛИЈАНУ ПРЖИЛИ ПЕГЛОМ ЗБОГ ЗЛАТА: После две и по године решен случај који је шокирао Србију, разбојници напокон долијали

Фото: Ј. Ћосин

Са тешким телесним повредама Зоран је тада пребачен у УКЦ Ниш где је оперисан, а праву тортуру претрпела је и бака Јулијана коју су разбојници пеглом горели по телу.

Нишка полиција је у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Нишу, интензивним радом, успела да расветли ово незапамћено разбојништво, а кривичну пријаву поднеће против четрдесетогодишњег мушкарца из Лознице, осумњиченог за ово кривично дело.

Фото: Ј. Ћосин

- Сумња се да су он и још три особе за којима полиција интензивно трага, 8. септембра 2018. године, током ноћи, ушли у једну кућу у околини Алексинца, у којој су спавали укућани старости 71, 52 и 21 годину, везали их и задали им више удараца, тражећи да им дају злато и новац. Потом су из куће узели 30 златника, златно прстење, ланчиће, наруквице, привеске, два сата и мању суму новца и побегли. Полиција је оперативним радом идентификовала осумњиченог који се тренутно налази на издржавању затворске казне због другог кривичног дела – кажу у полицији у Нишу.

Несрећни људи су те ноћи претрпели страшну тортуру, о којој најбоље сведоче речи баке Јулијане која је тада за новости причала о мучењу које су претрпели.

Фото: Ј. Ћосин

- Онда је један од њих заурлао да му нађемо пеглу и тада је кренула агонија. Укључио је у струју и почео да ме пржи њоме по телу. Најпре ми је врелу пеглу ставио на руку, затим на ногу… па опет на руку. Трпела сам мислећи да ће одустати, али када су запретили да ће унуку направити ожиљак који ће носити цео живот, супруг је рекао: "Дај им злато". Одвезали су ме и ја сам их одвела до собе у којој је актовка пуна злата. Скинули су нам чак и венчане бурме, сат, унуку су поломили лаптоп, однели мобилни телефон - рекла је Јулијана пре две и по године за "Новости".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Jelena

14.04.2021. 09:00

Najezih se citajuci, sta su sve ljudi doziveli u svom domu gde bi trebali biti najsigurniji. Oduvek sam bila protiv oruzja, ali sada razmisljam da je bolje da imas, da odbranis sebe, svoju porodicu I dom, nego da nosis ovakve traume I oziljke do kraja zivota.