АЛЕКСИЋ ОСТАЈЕ ИЗА РЕШЕТАКА: Апелациони суд у Београду продужио притвор власнику школе глуме "Ствар срца"

Ј. Д. Љ.

10. 04. 2021. у 06:22

АПЕЛАЦИОНИ суд у Београду продужио је јуче, за још 30 дана притвор Мирославу Мики Алексићу (68), власнику школе глуме "Ствар срца", који је ухапшен средином јануара и који се сумњичи за силовање и полно узнемиравање ученица, међу којима има и малолетница.

АЛЕКСИЋ ОСТАЈЕ ИЗА РЕШЕТАКА: Апелациони суд у Београду продужио притвор власнику школе глуме Ствар срца

Фото Архива

Најпре га је пријавила глумица Милена Радуловић, а затим и друге девојке, од којих су две биле малолетне у време наводних напаствовања.

- По налажењу Апелационог суда задржавање Алексића у притвору је неопходно, јер постоје специфичне околности које указују на то да би, боравком на слободи, могао поновити дело, а с обзиром на то да из до сада изведених доказа, произлази да је осумњичени показао нарочиту упорност и безобзирност приликом извршења кривичних дела за која се основано сумњичи - кажу из суда.

- Такође, суд је имао у виду и да је оштећено више особа, неке и у периоду док су биле малолетне. Уз то, место извршења кривичних дела је школа, односно студио глуме чији је власник Алексић, а реч је о простору које би требало да буде место за образовање и васпитање младих, а не нешто друго.

ЧЕКА СЕ ОДЛУКА О ОПТУЖНИЦИ

ПРОТИВ Алексића је Више јавно тужилаштво у Београду спровело истрагу за укупно 19 кривичних дела - осам силовања и 11 полних узнемиравања. Сва су, наводно, учињена од 2008. до 2020. До сада су саслушане оштећене девојке и бројни сведоци, урађена разна вештачења и чека се одлука Тужилаштва о томе да ли ће против Алексића, који негира да је сексуално напаствовао ученице, бити подигнута оптужница.

Притвор Алексићу је, такође, продужен и јер се терети за кривична дела за која је прописана казна већа од 10 година, као и због узнемирења јавности.

- Истрага још није окончана, а неопходно је спровести радње на које тужилац указује у свом предлогу - навео је Апелациони суд у одлуци о продужетку притвора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)