ЗАВРШЕНА ИСТРАГА ПРОТИВ МИКЕ АЛЕКСИЋА: Прикупљени сви докази, ускоро одлука тужилаштва о подизању оптужнице

Танјуг

07. 04. 2021. у 16:58

ВИШЕ јавно тужилаштво у Београду окончало је истрагу против власника школе глуме Мирослава Мике Алексића (68) спроведене због сумње да је силовао и полно узнемиравао укупно девет полазница те школе.

ЗАВРШЕНА ИСТРАГА ПРОТИВ МИКЕ АЛЕКСИЋА: Прикупљени сви докази, ускоро одлука тужилаштва о подизању оптужнице

Фото В. Данилов

То је за Танјуг изјавила портпаролка тужилаштва Ивана Ракочевић.

Током истраге прикупљени су потребни докази и прибављена вештачења на основу којих ће у наредним данима уследити одлука тужилаштва о подизању оптужнице.

Паралелно са тим тужилаштво ће одлучити и да ли ће тражити продужење притвора за Алексића који је ухапшен 11. јануара, од када се налази у притвору да не би у кратком року поновио кривично дело.

Алексићу се на терет ставља укупно 19 кривичних дела - 11, полно узнемиравање и осам силовања извршених од 2008. до 2020. године.

За кривично дело полно узнемиравање запрећена је новчана казна или затвор до шест месеци, а уколико је учињено према малолетном лицу, учинилац ће се казнити затвором од три месеца до три године.

За силовање су, у зависности од начина извршења предвиођене различите казне, од најмање две до 10 година, пет до 12 година, а за силовање малолетница пет до 15 година.

Једна од девојака је у време напаствовања била малолетна, док су остале тврдиле, да их је нападао и док су биле малолетне и након пунолетства.

Алексић је негирао да је сексуално напаствовао поменуте ученице глуме у својој школи, поред осталих и Милену Радуловић која га је прва пријавила полицији, а након ње осмелиле су се и друге девојке.

Међутим, пре две недеље завршена су вештачења свих девет глумица, а како је рекао пуномоћник Радуловићеве, адвокат Југослав Тинтор, она су потврдила веродостојност и валидност њихових исказа у којима су га оптужиле да их је силовао или полно узнемиравао.

Жртве је вештачила комисија вештака неуропсихијатара и прихолога, која је закључила да су оне трпеле "психичке патње високог итензитета".

Радуловић је Алексића прва пријавила полицији у јануару, након чега је он ухапшен и од тада се налази у притвору, а убрзо су се и друге девојке осмелиле да га пријаве.

Он се налази у притвору од хапшења 11. јануара, да не би у кратком року поновио кривично дело.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)