КРВ И ОСТАЦИ КОСТИЈУ У ШТЕК-БУНКЕРУ: Истражитељи у просторији на стадиону Партизана пронашли велики број доказа против Беливука и Миљковића

Е. Х.

06. 04. 2021. у 09:00

У ШТЕК-бункеру криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића на стадиону Партизана почињено је најмање једно брутално убиство.

КРВ И ОСТАЦИ КОСТИЈУ У ШТЕК-БУНКЕРУ: Истражитељи у просторији на стадиону Партизана пронашли велики број доказа против Беливука и Миљковића

Фото: Новости

Како "Новости" незванично сазнају, у току је истрага злочина, извршеног у овим просторијама, а ради се и на идентификацији жртве.

Полиција је током вишедневног увиђаја пронашла крв, али и остатке костију, за које је вештачењем утврђено да је реч о деловима лобање.

- Тај део стадиона, где су штек-бункер и ресторан, никада није био покривен камерама и видео-надзором - наводи наш саговорник из истраге. - То нису дозвољавали Беливук и Миљковић, да се не би видело ко долази и шта раде. А, полиција је свашта нашла, осим доказа злочина, било је ту и дроге, оружја, а пронађена је и снајперска пушка.

Пре неколико дана ове просторије су насилно отворене, поломљен је полицијски печат и извесне особе су неовлашћено улазиле. У овом тренутку може само да се претпостави да је неко упао како би евентуално уклонио трагове који су остали.

- Ако мисле да је нешто остало, варају се - каже наш саговорник. - Прегледан је сваки сантиметар, сви материјални трагови су фиксирани и фотографисани и однети на вештачење. У току је и ДНК анализа. Од породица несталих, њих десетак, узет је и биолошки узорак за упоређивање.

Полиција је, иначе, у два наврата детаљно прегледала и претресла просторије, које су практично биле седиште Беливукове и Миљковићеве екипе. Поред доказа злочина нађени су и дискови на којима је забележено убиство Даворина Балтића, али и детаљи истраге везане за ликвидацију овог високопозиционираног члана "кавачког клана". Такође, откривени су ометачи за мобилне телефоне, гумени чекићи за ломљење костију....

Осим у штеку на Партизановом стадиону, полиција и форензичари су и у кући страве у Ритопеку пронашли одређене доказе да је у тим просторијама боравио један од отетих младића, чији нестанак је пријављен октобра прошле године. Сада се расветљава његова судбина, а према незваничним сазнањима реч је о Лазару Вукићевићу.

- Недвосмислено је утврђено да је био у тој викендици - наводи наш саговорник. - Шта се потом десило сада истражујемо, али готово да нема наде да је жив и верујемо да је убијен.

Судбина овог младог Врачарца тесно је повезана са киднаповањем и убиством навијача Партизана Горана Величковића Гоксија, чији је нестанак пријављен у августу прошле године. Он је једна од три жртве бруталних ликвидација, за које су полиција и ТОК прикупиле доказе још пре хапшења Беливукове и Миљковићеве екипе. Друга двојица су Здравко Радојевић, навијач Црвене звезде из Котежа, и нишки "пинк пантер" Милан Љепоја.

- Ускоро може да се очекује проширење истраге, не само за нове злочине већ и за трговину наркотицима - наводи извор. - Готово свакодневно се приводе и хапсе њихови сарадници. Паралелно са тим тече и финансијска истрага о новцу који су зарадили криминалом и опрали кроз разна улагања и зидање зграда.

Неки од најјезивијих доказа пронађени су у криптованим телефонима припадника групе и њихових девојака. Реч је фотографијама убистава и сакаћења, које су размењивали преко апликације "Скај".

"ВОЈНИЦИ" КИДИШУ НА ОБЕЗБЕЂЕЊЕ

У ОВОМ тренутку нема начина да се спрече упади у штек-бункер на Партизановом стадиону, јер на обезбеђење кидишу Беливукови и Миљковићеви "војници", који ломе печате и улазе унутра. Саговорник "Новости" из истраге наводи да је из тог разлога најбоље да, попут викендице у Ритопеку, као место злочина, просторије ове криминалне групе на стадиону Партизана, обезбеђују припадници МУП Србије. Према незваничним сазнањима, ових дана, требало би да се постави и видео-надзор који ће да "покрива" поменути простор.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)