ТУЖИЛАШТВО ТРАЖИ ПРИТВОР: Осумњиченима за разбојништво прети 15 година робије

В. Митрић

04. 04. 2021. у 13:16

ДЕЖУРНИ тужилац Вишег јавног тужилаштва у Шапцу после саслушања Н. М. (31), А. Ч. (40), С. Ђ. (45) из Београда, као и А.Н. (41) из околине Лознице и З. Г. (30) из Мостара, које је ухапсила лозничка полиција, пре три дана, после разбојништва у кући Милана Ђурића у селу Ступница, код Лознице, предложио је судији за предходни поступак Вишег суда у том граду одеређивање притвроа, рекао нам је Зоран Обрадовић, виши јавни тужилац у Шапцу.

ТУЖИЛАШТВО ТРАЖИ ПРИТВОР: Осумњиченима за разбојништво прети 15 година робије

ФОТО: В. Митрић

Њима још тече полицијско задржавање до 48 часова, које им је одредила лозничка полиција уз „благослов“ ОЈТ Лозница.

Ухапшеној и осумњиченој дружини, која се, по свој прилици, сабрала у Лозници, за разбојништво и пљачке прети робија до 15 година. Један од оштећених добио је тешке телесне повреде, када је петорка упала у кућу, изигравајући полицајце који траже, тобоже, илегалне мигранте.

-Сумња се да су они, око 22 сата, дошли до куће шездесетдеветогодишњег мушкарца у околини Лознице, који је тренутно ван земље, позвонили, а потом кућепазитеља и мушкарца који су им отворили врата угурали у кућу, лажно се представљајући као полицајци -кажу у полицији. -Њих петорица су тада, како се сумња, педесетједногодишњег кућепазитеља и четрдесеттрогодишњег мушкарца оборили на под, везали им руке и ноге, све време их ударајући и тражећи да кажу где се налази сеф са новцем и златом.

Сумњиче се да су их, потом затворили у туш кабину, а онда претражили. У наводно су украли 100 франака, 150 евра и 6.000 динара. Један од оштећених је побегао кроз прозор купатила и позвао полицију.

Исто вече, патрола је пронашла Н. М. и З. Г. у аутомобилу босанских регистарских ознака и ухапсила их, док су, врло брзо, долијала још тројица осумњичених за ово разбојништво.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)