ВЕЉА НЕВОЉА ОСТАЈЕ ИЗА РЕШЕТАКА? Данас нова одлука о притвору Беливуковој групи

Танјуг

02. 04. 2021. у 11:08

ВЕЉКУ Беливуку, Марку Миљковићу и осталим припадницима њихове организоване криминалне групе који се терете за убиства, дрогу и друга кривична дела у недељу 4. априла истиче притвор.

ВЕЉА НЕВОЉА ОСТАЈЕ ИЗА РЕШЕТАКА? Данас нова одлука о притвору Беливуковој групи

FOTO: Ata images

Због тога данас, у складу са законом и праксом суда, последњег радног дана, нову одлуку о притвору треба да донесе судија за претходни поступак Специјалног суда у Београду.

Беливук и остали су ухапшени 4. фебруара, а 5. марта им је притвор продужен за још 30 дана због свих законских разлога - опасности од бекства, опасности да ће сакрити или уништити доказе, да не би поновили кривична дела у кратком року, као и због узнемирења јавности.

Беливук и Миљковић терете се да су организовали криминалну групу која је извршила низ најтежих кривичних дела скривајући се иза Партизанове навијачке групе "Принципи".

Поред њих 4. фебруара је ухапшено још двадесетак припадника групе, а Тужилаштво за организовани криминал је покренуло истрагу против укупно 22 особе.

Недељу дана касније ухапшен је и А.Š. код којег је пронађен снајпер, а повезује се са овом групом. И њему је одређен притвор јер се терети за удруžивање ради врšшења кривичних дела и недозвољену производњу, дрžжање, ношšење и промет оружžја и експлозивних материја.

Наредбом о спровођењу истраге сви из Беливукове групе терете се за злочиначко удруживање и трговину наркотицима, неколико њих и за оружје, а Беливук, Миљковић и још седморица и за тешка убиства.

Поред Белика и Миљковића под истрагом су и Милоš Будимир (36), Марко Будимир (32) и Владимир Грек (36), Милован Тадић (33), Филип Ивановски (29), Срђан Лалић (35), Борис Карапандžић (33), Немања Ђурић (35), Владо Драганић (46), Александар Вучељић (39), Дејан Теšић (38), Никола Стефановић (33), Немања Лакицевић (41), Никола Спасојевић (29), ŽЖељко Кодžић (41), Небојšша Јанковић (50), Владо Георгијев (38), Слађана Секулић (39) и Вук Вучинић (29) и Марко Андрић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)