ОГЛАСИО СЕ ИЗБОДЕНИ ВОЗАЧ ЛАСТИНОГ АУТОБУСА: "Скувао сам му кафу и заспао, а онда сам осетио да ме неко убада..."

Новости онлајн

26. 03. 2021. у 20:23

СЕДЕО сам на помоћном седишту у аутобусу и одмарао сам. Док сам спавао осетио сам да ме дечко убада ножем, то је био мањи кухињски нож. Ко зна шта би се десило да је нож био већи или да је напао колегу који је возио брзином од око 100 на сат. Сви бисмо били мртви.

ОГЛАСИО СЕ ИЗБОДЕНИ ВОЗАЧ ЛАСТИНОГ АУТОБУСА: Скувао сам му кафу и заспао, а онда сам осетио да ме неко убада...

Фото: Принтсцреен

Овако почиње исповест возач "Ластиног" аутобуса, који је у ноћи између среде и четвртак рањен ножем у аутобусу, који је ишао из Немачке ка Београду. Возач је нападнут на територији Аустрије и пуком срећом, али и брзом реакцијом путника, избегао је теже последице.

- Имам повреду на левој руци, ту ме је убо први пут, јер ми је рука била на стомаку. Имам рану и повише кука с леве стране, а посекао ми је и другу руку када смо се отимали око ножа - препричава драму возач, који није желео да му се објављује име.

Он додаје да се младић који га је напао зове Небојша и да је имао плаћену крату.

- Током пута ме је звао шеф из Суботице и рекао ми да тог младића сачекам у Минхену. Сместио сам га на треће седиште, одмах иза мене. Показао му где може да напуни телефон. Замолио ме је и кафу да му направим. Све најнормалније. У једном тренутку је прешао иза возача, док сам ја седео поред, на помоћном седишту. Остало ми је било око сат времена да одморим, те сам замолио тог младића да се врати на своје место како бих ја мало прилегао. Потом сам заспао и осетио да ме неко убада - прича возач и наставља:

- У први мах нисам знао шта ме је снашло и шта је проблем. Одгурнуо сам га ногама, али је он напао и нашег сталног путника. Срећом, није успео да га повреди, јер је путник имао дебелу јакну. Колега је успео да заустави аутобус у зауставној траци и помогао нам је да савладамо нападача. Нисмо успели да му отмемо нож, већ смо га поломили.

Како даље објашњава, успео је да изађе и зауставио је први камион.

- Камионџија је позвао полицију и Хитну. Ухапсили су га и он је задржан у Аустрији. Две путнице из аутобуса, медицинске сестре, пружиле су ми прву помоћ, завиле ми руку, а лекари из Хитне су ми касније зашили рану и примио сам тетанус - каже он.

Након што су му повреде саниране дао је изјаву полицији, а изјаву су дали и сви путници.

- Безбедно смо стигли у Београд. Ја сам сада на боловању. Не знам стварно шта се дешавало у глави тог младића. Од путника сам чуо да је наводно добио поруку од некога на телефон, која је гласила: "Аутобус или он". Шта је то значило не знам, као ни од кога је порука - завршава возач.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)