ВРБОВАО ЖЕНЕ ЗА ПРОСТИТУЦИЈУ? Новосађанину (79) притвор до 30 дана, пратило га више од 30 припадника МУП!

З. ГРУМИЋ

25. 03. 2021. у 20:26

ПРОТИВ Новосађанина Д. П. (79) који је ухапшен у среду због сумње да је у протекле четири године врбовао више жена ради пружања сексуалних услуга у његовим салонима за масажу, Више јавно тужилаштво у Новом Саду покренуло је истрагу због кривичног дела трговине људима.

ВРБОВАО ЖЕНЕ ЗА ПРОСТИТУЦИЈУ? Новосађанину (79) притвор до 30 дана, пратило га више од 30 припадника МУП!

Фото Архива

Након саслушања, надлежни суд му је одредио притвор због опасности да би боравком на слободи могао да понови кривично дело или утиче на сведоке, али и због узнемирења јавности.

Наредбом о спровођењу истраге осумњиченом се ставља на терет да је, злоупотребом тешких прилика, врбовао 14 жена, које су пружале сексуалне услуге у његовим импровизованим салонима на четири локације у Новом Саду. Све оне, како се истиче у саопштењу тужилаштва, добиле су статус посебно осетљивог сведока.

Апел грађанима да позову полицију

МАЛЕШИЋ је нагласио да је реч о веома тешком кривичном делу. Апеловао је на грађане да такве и сличне случајеве пријављују полицији, центрима за социјални рад или невладиним организацијама, које се баве заштитом жртава трговине људима, како би се том друштвеном злу стало на пут.

Начелник Полицијске управе у Новом Саду Слободан Малешић истакао је да је више од 30 припадника МУП било ангажовано на овом случају и да је хапшење уследило када је прибављено довољно доказа.

Сумња се да је Д. П. у овом "послу" био од 2017. године и да је вешто користио тешку материјалну ситуацију жена и практично их приморавао на проституцију у његовим салонима.

- Реч је о изнајмљеним становима. Неки објекти су рекламирани у огласима, а неки су радили без рекламе. Ми смо дуже времена све то проверавали - казао је Малешић.

Један од салона, како сазнајемо, смештен је у Улици Павла Папа, у приземној кући у којој наизглед нико не живи. Видљиво је да су на њој урађене одређене грађевинске преправке, тако што су уместо једног прозора направљена врата, која су обезбеђена решетком.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)