УХАПШЕН СЛУЖБЕНИК ВОЈСКЕ: Манипулисао јавним набавкама

С. Ј. М.

14. 06. 2024. у 15:07

Посебно одељење за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду у сарадњи са Војном полицијом Војске Србије лишило је слободе 13. јуна 2024. године Небојшу Б. (52) због сумње да је извршио три кривична дела Злоупотреба службеног положаја у продуженом трајању.

УХАПШЕН СЛУЖБЕНИК ВОЈСКЕ: Манипулисао јавним набавкама

FOTO: Novosti

Сумња се да је Небојша Б., у својству службеног војног лица запосленог у Војној пошти Батајница, као заменик реализатора за спровођење јавних набавки кривична дела извршио у периоду од 17. јула 2023. године до 30. октобра 2023. године.

Он је, како се сумња, искористио свој службени положај и прибавио корист за три привредна друштва и то једном привредном друштву у виду закључења правног посла супротно Закону о јавним набавкама, а за друга два привредна друштва у виду неоправданог довођења у повољнији положај и искључивања конкуренције ради обезбеђивања правног посла.

Осумњичени Небојша Б. је данас саслушан у тужилаштву, где је негирао извршење кривичних дела.

Тужилаштво је након саслушања судији за претходни поступак Вишег суда у Београду предложило да осумњиченом одреди притвор да не би утицао на сведоке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

"ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ" Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

УТИЦАЈНИ амерички бизнисмен и милијардер Илон Муск, у светлу пуцњаве на митингу бившег америчког председника Доналда Трампа, рекао је на друштвеној мрежи Икс да су у протеклих осам месеци два пута покушали да га убију.

14. 07. 2024. у 03:26

Коментари (0)

АТЕНТАТ НА ДОНАЛДА ТРАМПА - СВИ ДЕТАЉИ: ФБИ саопштио да се напад се третира као потенцијални терористички чин (ФОТО/ВИДЕО)