И ПОРЕД ЗАБРАНЕ ДОШАО У КУЋУ БИВШЕ ЖЕНЕ И ТАШТЕ: Бранислав Р. (48), осумњичен за двоструко убиство у Раковцу, остаје у притвору

Љ.П.

20. 03. 2024. у 14:40

РЕШЕЊЕМ Вишег суда у Новом Саду Браниславу Р. (48), осумњиченом да је убио бившу супругу Драгану Радић (47) и њену мајку Наду Четник (75), продужен је притвор до 18. априла.

И ПОРЕД ЗАБРАНЕ ДОШАО У КУЋУ БИВШЕ ЖЕНЕ И ТАШТЕ: Бранислав Р. (48), осумњичен за двоструко убиство у Раковцу, остаје у притвору

ФОТО:Љ.П.

Како је за „Новости“ рекла Јелена Остојин, портпаролка Вишег суда у Новом Саду, осумњиченом Б. Р., због основане сумње да је извршио кривично дело тешко убиство бивше жене и таште у Раковцу и кривично дело утврђено мером безбедности, судија за претходни поступак Вишег суда у Новом Саду продужио је притвор до 18. априла, из разлога што постоје околности које указују на опасност од бекства, због особитих околности које указују да би останком на слободи осумњичени могао ометати поступак утицајем на сведоке, затим, због постојања околности које упућују на основану бојазност да би осумњичени могао да понови киривично дело и да учини ново кривично дело за које је основано сумњив, јер је више пута осуђиван, као и због начина извршења и тежине последица кривичног дела које је довело до узнемирења јавности. Осумњичени је после хапшења био приведен Вишем јавном тужиоцу у Новом Саду али, како сазнајемо, није изнео своју одбрану и о ономе што се 18. фебруара увече дешавало у кући у Улици цара Лазара 56 у Раковцу, где су живеле његова бивша жена и њена мајка, није ништа рекао, бранио се ћутањем.

Из Вишег јавног тужилаштва тада су поводом двоструког убиства саопштили да су кривично дело квалификовали као тешко убиство, и да је осумњичени уједно кршио забрану приближавања и комунуникације са бившом женом.

Две жене убијене су у својој кући у насељу Салаксије у Раковцу код Беочина, а осумњичени је, како сазнајемо, позвао полицију која га је затекла у кући и ухапсила, а код њега је пронађен нож.

Према причама комшија убијених жена, Драгана је у браку трпела насиље и пријављивала је Бранислава надлежним службама. Он је, како сазнајемо, по правоснажној пресуди у затвору провео две године и два месеца због насиља у породици, а са робије је изашао јануара 2023. године. И неколико година раније, односно 2017. је био осуђен условно на десет месеци, такође због насиља у породици.

И поред тога што је имао забрану приближавања, Бранислав је 18. фебруара увече дошао до куће у којој су Драгана и њена мајка живеле и ушао унутра разваливши врата. Најпре је, како се сумња, у приземљу ножем насрнуо на Наду, а затим се попео на спрат и напао некадашњу супругу. Претходно се, наводно, код једне комшинице распитивао о Драгани, али му она ништа није хтела да каже.

Комшије кажу да су те вечери чули лавеж паса у дворишту мајке и ћерке, али да нису излазили да виде шта се дешава, а онда поново оглашавање паса и сирене полиције и Хитне помоћи.

ПРЕТИ МУ ДОЖИВОТНА

БРАНИСЛАВУ Р., осумњиченом за тешко убиство, прети казна од најмање десет година затвора или доживотни затвор. А за кршење забране утврђене мером безбедности, може бити кажњен казном затвора у трајању до шест месеци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

МОЖДА НИСАМ ЦЕЦА, АЛИ САМ У БРАКУ СА ФУДБАЛЕРОМ Карлеуша дала свој суд: Лука Јовић - тај вам је Обилић који вечерас убија Мурата!

"МОЖДА НИСАМ ЦЕЦА, АЛИ САМ У БРАКУ СА ФУДБАЛЕРОМ" Карлеуша дала свој суд: Лука Јовић - тај вам је Обилић који вечерас убија Мурата!

ПЕВАЧИЦА Јелена Карлеуша у свом стилу је пружила подршку нашој фудбалској репрезентацији која вечерас игра утакмицу са Данском.

25. 06. 2024. у 13:17

Коментари (0)

ЈЕЗИВО: Хиљаде усташа дошло на Хрватска - Италија! И жене, и старци, сви певају страшне стихове!