ТРАЖЕ ХИТНО ПРОЦЕСУИРАЊЕ: Адвокатска комора Ниша огласила се због напада у Лесковцу

И. М.

14. 03. 2024. у 13:59

Адвокатска комора Ниша најоштрије је осудила напад на адвоката Лазара Ранђеловића из Лесковца који је том приликом задобио лаке телесне повреде.

ТРАЖЕ ХИТНО ПРОЦЕСУИРАЊЕ: Адвокатска комора Ниша огласила се због напада у Лесковцу

фото: И.Митић

Напад се догодио у уторак, у Ранђеловићевој адвокатској канцеларији, а починиоцу је потом одређен притвор у трајању до 30 дана.

- Адвокатска комора Ниша позива надлежне органе на хитно и ефикасно поступање у процесуирању починиоца овог напада, као и свих напада на адвокате, јер су безбедност и лична сигурност адвоката и њихове имовине, један од основа уређеног и демократског друштва и правне државе – наведено је у саопштењу.

Комора је затражила од свих надлежних органа хитно заказивање састанка као реакцију на било какву врсту напада на адвокате, док ће њен Одбор за безбедност, у најхитнијем року, издати упутства о поступању адвоката приликом оваквих непријатних ситуација.

Основно јавно тужилаштво у Лесковцу је саопштило да је за овај напад осумњичен Лесковчанин Г.Ј.(60). Њему је на предлог јавног тужиоца, након саслушања одређен притвор у трајању до 30 дана, а због постојања околности које указују да ће ометати даљи поступак утицањем на несаслушане сведоке.

Тужилаштво је саопштило да ће у даљем току поступка бити предузете неопходне доказне радње ради утврђивања свих чињеница и доношења адекватне јавнотужилачке одлуке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПУТИН НАРЕДИО ВОЈСЦИ: Притисните нуклеарно дугме (ФОТО/ВИДЕО)

ПУТИН НАРЕДИО ВОЈСЦИ: Притисните "нуклеарно дугме" (ФОТО/ВИДЕО)

РУСИЈА је поново извела тактичко распоређивање нуклеарног оружја и вежбу гађања дуж границе са Украјином, која је укључивала пребацивање лажних нуклеарних бојевих глава до складишта и аеродрома, где су утоварене на бомбардере.

13. 06. 2024. у 19:59

Коментари (0)

ТО ЈЕ ТО, ДАНАС ПОЧИЊЕ ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО! Ових десет ствари о ЕУРО 2024 треба да знате - чак и ако не пратите фудбал