УРОШ СЕ НЕЋЕ ЖАЛИТИ НА ПРИТВОР: Адвокат Београђанина осумњиченог за занимаривање ћерке открива за "Новости"

Н.Б.

31. 03. 2023. у 21:20

УРОШ Пашајлић (38), осумњичен да је у стану у Улици Ружице Сокић 8, у београдском насељу Миријево, дужи временски период затворену држао своју ћерку Лану (8), јуче је, након привођења у Прво основно тужилаштво, пребачен у Централни затвор, пошто му је судија за претходни поступак одредио притвор до 30 дана.

УРОШ СЕ НЕЋЕ ЖАЛИТИ НА ПРИТВОР: Адвокат Београђанина осумњиченог за занимаривање ћерке открива за Новости

Фото: Новости/Д. Миловановић

Према речима његовог браниоца, адвоката Немање Лукића, на ову одлуку неће улагати жалбу.

- Након консултација са мојим клијентом, одлучили смо да нећемо изјављивати жалбу на решење суда о одређивању притвора, како би поступак био несметано спроведен - изјавио је јуче, за "Новости", адвокат Лукић.

Пашајлић се пред тужилаштвом бранио ћутањем, а како је саопштено, само је рекао да је извесно време конзумирао опојне дроге и алкохол. У наредним данима, Тужилаштво ће испитати његову емотивну партнерку Ивану Л., која га је 24. марта пријавила полицији, јер ју је, како је тврдила, претукао. Она је тада казала и да Пашајлић има малолетну ћерку, која је закључана у стану у Миријеву. Када су полицајци ушли у стан, девојчицу су затекли у кади у јако лошем стању.

ПОСЕТЕ

ПРАВОСНАЖНОМ пресудом Пашајлић је током 2018. године добио старатељство над ћерком. До тада је имао могућност да је виђа у дому, као и Невена Т., девојчицина мајка. Према ономе што је саопштено из Градског центра за социјални рад, они су у почетку заједно долазили у посете, али пошто би се сваки пут посвађали, одлучено је да је виђају одвојено.

Након што је мала Лана примљена у Дечју универзитетску клинику у Тиршовој улици, утврђено је да је дехидрирала и изгладнела. Мерењем је констатовано да има свега десет килограма, што одговара узрасту детета од три до четири године. Лекари сада чине све да што пре стабилизују њено здравствено стање, тачније да је дигну на ноге. Редовно прима све потребне терапије, па је, како сазнајемо, приметно да је боље.

Засад се још не зна колико ће мала Лана остати у Тиршовој. Како за "Новости" наводе упознати са процедуром, када лекари утврде да је довољно опорављена да може да буде отпуштена из болнице, надлежни Центар за социјални рад ће отпочети процедуру за њен смештај.

- Где ће бити смештена, зависи у каквом ће психичком и физичком стању бити након лечења - наводи наш извор.

- Постоји опција да је сместе у један од домова, али ако се испостави да је нефункционална, онда ће морати да буде пребачена у стационар у Звечанској. Међутим, према ономе што ми је засад познато, више верујем да ће девојчица бити смештена у Дом.

У том случају може се радити и процена смештаја у хранитељску породицу. Друга опција је да се покрене и поступак за усвајање.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (0)

НАТАША КАНДИЋ ОПТУЖЕНА ЗА МОБИНГ Огласили се запослени: Злоставља нас, малтретира и вређа