ВОЛЕО БИХ ДА ГА ВИДИМ, БАР ЈЕДНОМ ПРЕД СМРТ: Ексклузивно за "Новости", отац Филипа Кораћа, блиског пријатеља Луке Бојовића

Ј.Д.Љ.

23. 03. 2023. у 07:00

НЕ знам где је мој син Филип тренутно. Надам се само да је добро, здраво и безбедно. И доста ми је више да га везују за сва криминална дешавања која су се десила у земљи и региону, јер нема никакве везе са тим. Све то иде из једног истог казана, а то је из "кавачке кухиње".

ВОЛЕО БИХ ДА ГА ВИДИМ, БАР ЈЕДНОМ ПРЕД СМРТ: Ексклузивно за Новости, отац Филипа Кораћа, блиског пријатеља Луке Бојовића

Фото: Н. Фифић/Архива Новости

Ово је, за "Новости", рекао Вукашин Кораћ, отац Филипа Кораћа, који се у јавности и медијима везује за приче о бројним криминалним радњама, блискости са црногорским "шкаљарским кланом" и убијеним Јовици Вукотићу, и пре свега са Луком Бојовићем, недавно депортованим из Шпаније.

- Филип је "згрешио" недавно у Хрватској, када је ухапшен без ваљаних докумената и кажњен. Испоставило се да је то, после неког времена, регулисано и он је пуштен на слободу. Накратко се јавио породици телефоном и од тада не знамо где је. Надамо се добром и нека га, више, пусте на миру да живи и ради - каже отац Вукашин.

УСЛОВНА У ХРВАТСКОЈ

КОРАЋ је прошле године осуђен у Хрватској на годину дана због фалсификовања пасоша и личне карте на условну казну. Тачније, ићи ће у затвор само уколико у наредних пет година поново прекрши закон. Такође, кажњен је и новчано са 75.000 куна, објаснио је тада његов адвокат Гордан Преглеј. 

Он такође подсећа да је његов син, својевремено, био оптуживан и због сумњи у умешаност у неке сумњиве криминалне послове и ликвидације у Србији, због чега је, услед недостатка доказа, ослобођен свих оптужби и за њим је "скинута" потерница.

- Филип је слободан човек - каже отац. - Може да буде било где у свету. Колико знам, незванично, бави се бизнисом и пази да не прекорачи закон. Он никада није осуђиван, осим за овај пропуст у Хрватској због докумената. Невероватно ми је да га оптужују за све и свашта, а да немају доказе. Мој син је невин!

Отац Филипа Кораћа истиче да је и сам био срећан када је Лука Бојовић, после толико година проведених у затвору у Шпанији, ипак дошао у Србију:

- Истина је да се Лука и мој син знају, да су били блиски. Ипак, године су прошле... Радује ме да је Лука дошао у Србију, јер је то ипак његова домовина. Волео бих да се то, једног дана, пре него што ме смрт затекне, догоди и мом Филипу. Да га отац види, бар једном, пред смрт. Овако, мора да се чува, јер га без иједног доказа оптужују за многе ствари у које уопште није уплетен и нема везе са њима, почев од убиства Ранка Радошевића и много тога још. А све иде из исте кухиње и "кавачког казана", који мом сину и људима блиских му не жели добро, већ само затвор или смрт.

НАЈОПАСНИЈИ?

О ФИЛИПУ Кораћу је, пре скоро три године, говорио и председник Србије Александар Вучић. Том приликом он га је назвао једним од "тројице најопаснијих људи у земљи". Ипак, против њега се у Србији не води никакав кривични поступак.

- Мене брине да сам тек јуче сазнао да за Филипа Кораћа не постоји ни ваљана оптужница, ни ваљана пресуда пред Вишим судом у Београду - рекао је председник. - Тај који трује нашу децу, који убија нашу децу по свим школама, по свим кафићима, и то сваки човек у Београду зна. Само га се сви плаше...

На питање да ли, евентуално, зна да ли му се син у међувремену оженио, добио породицу, Вукашин Кораћ каже:

- Не знам, али волео бих да сазнам да се оженио, добио дете, да сам постао деда. Но, таквих вести још нема, само постоје нада и жеља...

Према информацијама безбедносних служби, Кораћ је, наводно, "утицајан у криминалним круговима", а у сукобу кланова, његова екипа се сврстала на страну "шкаљараца" и дошла у сукоб са "кавчанима". После хапшења екипе Вељка Беливука и Марка Миљковића чуло се да су покушавали да га намаме и убију и да су му слали слике убијеног Горана Величковића Гоксија уз поруку:"Тик-так, тик-так, време истиче, овако ћеш ти да завршиш."

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура

ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура

24 године након историјског окршаја на Еуру 2000. године у Белгији и Холандији, Србија и Словенија се од 15 часова састају у 2. колу групе Ц Европског првенства. Словенија је тада шокирала СР Југославију и повела са 3:0, али су Плави успели да остваре један од најлуђих повратака у историји Европских првенстава изједначивши резултат на 3:3 за само 6 минута.

20. 06. 2024. у 10:00

Коментари (1)

ЕНГЛЕСКА ОДЛЕПИЛА ЗА СРБИНОМ: Милан Тарот распаметио Британију због ЕУРО 2024! Он је наследник Нострадамуса!