ОТМИЦА МЛАДИЋА У СРЕМСКОЈ КАМЕНИЦИ: Саслушан осумњичени, одређен му притвор

Љ.П.

07. 02. 2023. у 13:26

ПОВОДОМ отмице осамнаестогодишњег младића у Сремској Каменици, 5. јануара, кога је полиција успела да истргне из руку киднапера, данас се огласило Више јавно тужилаштво у Новом Саду.

ОТМИЦА МЛАДИЋА У СРЕМСКОЈ КАМЕНИЦИ: Саслушан осумњичени, одређен му притвор

ФОТО:Принтскрин/Инстаграм 192 рс

Поводом догађаја који је изазвао интересовање јавности и који се догодио у Новом Саду дана 5. фебруара, када је силом одведен и задржан оштећени Т. Н., у намери да се од родитеља оштећеног Т. Н. изнуди новац, Више јавно тужилаштво у Новом Саду обавештава јавност да је донело наредбу о спровођењу истраге против три особе због постојања основа сумње да су Г. Б., Ђ. Б. С. и М. Р., у групи са малолетним М. С. у односу на кога се поступак води одвојено, извршили кривично дело отмица, кажњиво Кривичним закоником Републике Србије чланом 134, став 4, казном затвора у трајању од 5 до 18 година, уз основе сумње да је Г. Б. извршио кривично дело напад на службено лице у вршењу службене дужности на штету више полицијских службеника Полицијске управе у Новом Саду кажњиво чланом 323 став 3 Законика, казном затвора у трајању од 3 до 10 година, као и да је Ђ. Б. С. извршио кривично дело фалсификовање исправе, кажњиво чланом 355 став 2 у вези са ставом 1 Законика, казном затвора у трајању од три месеца до три године.

- У току до сада предузетих радњи и мера на основу захтева или наредби јавног тужилаштва, и поред покушаја осумњичених да се дају у бекство, сва осумњичена лица су ухапшена, те им је одређено задржавање у трајању до 48 часова, у ком року су приведени и саслушани у тужилаштву на околности извршења кривичних дела која им се стављају на терет - наводи се у саопштењу ВЈТ. - Након саслушања осумњичених, Више јавно тужилаштво у Новом Саду је Вишем суду у Новом Саду предложило одређивање притвора из свих законских разлога.

У циљу заштите жртве отмице, јавни тужилац је оштећеном Т. Н. решењем одредио статус посебно осетљивог сведока.

Више јавно тужилаштво у Новом Саду ће у складу са законом спровести истрагу, у оквиру које ће прикупити све доказе и предузети све потребне радње ради доношења јавнотужилачке одлуке, о чему ће јавност бити благовремено обавештена.

БОНУС ВИДЕО - АНКЕТА: Шта мислите о иницијативи Данице Грујичић да се забрани пушење у затвореном простору

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић објаснио је због чега није потписао ништа, али да је Србија спремна да ради на имплементацији до својих црвених линија.

19. 03. 2023. у 11:19

Коментари (0)