КАН ИМА ДОЗВОЛУ ЗА НОШЕЊЕ ОРУЖЈА? Истрага у Црној Гори након привођења Марка Љубише

С. ЂОКИЋ

03. 02. 2023. у 08:40

БУДВАНИН Марко Љубиша (54), познатији као Кан, који у полицијским евиденцијама важи за вођу будванске криминалне групе, која, како се тврди, уско сарађује са "шкаљарским кланом", како незванично сазнајемо, има дозволу за ношење оружја. Она је издата у децембру 2020. и важи до 2030. године.

КАН ИМА ДОЗВОЛУ ЗА НОШЕЊЕ ОРУЖЈА? Истрага у Црној Гори након привођења Марка Љубише

Марко Љубиша, Фото Приватна архива

То је "Новостима" потврдило више саговорника, али истичу да је питање како ју је добио, јер се не ради о фалсификованој исправи, како се то негде могло очекивати, будући да је реч о безбедносно интересантној особи. Овај Будванин, приведен је пре две вечери, након што су га у једном локалу претресли полицајци, који су том приликом код њега пронашли пиштољ чешку "збројевку" са 17 метака. Добро обавештени извори тврде да је Кан и током претреса рекао да поседује дозволу за ношење оружја, али је надлежно тужилаштво ипак донело одлуку да он буде задржан због сумње да је починио кривично дело "неовлашћено држање оружја и експлозивних материја".

Одакле Кану дозвола за оружје, одговор се, највероватније налази у случају које је црногорско Специјално државно тужилаштво формирало у августу 2021. године. Лисице на руке тада су стављене начелнику будванске Подручне јединице МУП Горану Борети и службенику Борису Бојовићу, због сумње да су издавали дозволе за држање оружја безбедносно интересантним лицима и припадницима организованих криминалних група.

Бојовић и Борета су у то време били начелник и службеник Одељења за управне послове, у чијој је надлежности издавање личних карата, возачких и саобраћајних дозвола, пасоша, оружних листова и потврди о пријави боравишта и пребивалишта. Поред тога, Борета је у родбинским везама са Будванином Сашом Боретом, неправоснажно осуђеним на 30 година затвора због убиства инспектора Славољуба Шћекића, а који је близак са Каном.

Из Специјалног државног тужилаштва јуче нисмо добили одговор на питање докле се стигло са истрагом против Борете и Бојовића, а поводом привођења Марка Љубише из црногорске полиције није било званичног саопштења.

СУМЊЕ НАКОН ХАПШЕЊА

НАКОН хапшења Бојовића и Борете, управо се Кан спомињао као једна у низу безбедносно интересантних особа којима су издавали дозволе за ношење оружја и поред тога што није пролазио безбедносну процену. Осим за Кана, спекулисало се да је на исти начин дозволу за оружје добио његов кум Горан Словинић, али и Огњен Кажанегра, који такође важе за безбедносно интересантне особе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

ЦЕЛА БИВША ЈУГА ГА ЗНА КАО ЖЕЉКА БЕБЕКА Ово је певачево право име: Сви се изненаде кад ми виде документа

ЦЕЛА БИВША ЈУГА ГА ЗНА КАО ЖЕЉКА БЕБЕКА Ово је певачево право име: "Сви се изненаде кад ми виде документа"

ЛЕГЕНДА југословенске рок сцене и некадашњи члан састава Бијело дугме, Жељко Бебек, заправо носи мало другачије име од овог по ком је свима познат.

29. 03. 2023. у 13:06

Коментари (0)

УКРАЈИНСКА ПРОЛЕЋНА КОНТРАОФАНЗИВА УСКОРО ПОЧИЊЕ: Резников говорио о великом нападу - тенкови су кључни, зависи од времена