ОТКРИЛА ГА НАДЗОРНА КАМЕРА: Новосађанин (76) негирао да је кукасти крст нацртао на згради у којој живи члан РЕМ

Novosti online

09. 12. 2022. у 17:59

ПРИПАДНИЦИ МУП-а у Новом Саду идентификовали су особу која је јуче рано изјутра на згради у којој живи заменик председника Регулаторног тела за електронске медије Милорад Вукашиновић нацртала симбол кукастог крста и натпис РЕМ.

ОТКРИЛА ГА НАДЗОРНА КАМЕРА: Новосађанин (76) негирао да је кукасти крст нацртао на згради у којој живи члан РЕМ

приватна архива

Како је саопштено из полиције, реч је о Новосађанину (76) против кога ће због постојања основа сумње да је починио кривично дело угрожавање сигурности бити поднета кривична пријава надлежном јавном тужилаштву.

Како незвамично сазнајемо, „аутор“ графита откривен је на основу недавно постављеног видео-надзора на згради у којој живи Вукашиновић. Осумњичени  је,према незваничним информацијама „Новости“, готово три сата у полицији негирао да је написао графит мржње у којем изједначава РЕМ са злогласним нацистичким симболом - кукастикм крстом. Признао је да је то његово дело тек када му је речено да постоји видео снимак тог његовог чина. Истовремено, негирао је да је он аутор и истоветног графита и пре четири месеца на истој згради. Случај првог графита ни до данас није расветљен.

Подсетимо, после вести о новом графиту мржње на фасади Вукашиновићеве зграде, РЕМ је синоћ донео одлуку о обустави рада те независне институције, наводећи да је "озбиљно угрожена независност у раду и безбедност чланова Савета, као и свих запослених“. Разлози за ову одлуку су, како су навели у саопштењу, "бројни, али су кулминирали чињеницом да је последњих дана озбиљно угрожена независност у раду и безбедност чланова Савета, као и свих запослених у РЕМ.

Истакнуто је и да је РЕМ "годинама уназад изложен притисцима дела опозиционих политичких странака, независних медија и дела организација цивилног секторкоји директно угрожавају његову независност у раду".

- Међутим, након што на Конкурсу дозволу нису добиле телевизије Н1 и Нова С, притисци којима је РЕМ изложен могу се упоредити са директним позивањем на линч целе институције и појединаца у њеном саставу - саопштено је.

"Расписивањем конкурса за тзв. пету дозволу, притисци су прерасли у отворене претње" поручио је  РЕМ  у саопштењу наводећи и како, "без обзира што је Законом забрањен притисак на чланове Савета и запослене у службама РЕМ" у процесу одлучивања по конкурсној документацији "претње постају све снажније".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

АМЕРИЧКИ НОВИНАРИ НИСУ МОГЛИ ДА ВЕРУЈУ: Никола Јокић пред НБА финале одржао конференцију за штампу какву медији нису очекивали

АМЕРИЧКИ НОВИНАРИ НИСУ МОГЛИ ДА ВЕРУЈУ: Никола Јокић пред НБА финале одржао конференцију за штампу какву медији нису очекивали

НИКОЛА Јокић и ван паркета привлачи огромну пажњу, о чему сведочи конференција за штампу коју је Денвер нагетс организовао пред прво учешће у НБА финалу у клупској историји.

27. 05. 2023. у 21:14

АМЕРИ У ШОКУ: Открили човека који је на Видовдан 2015. тачно објаснио шта ће Никола Јокић да уради у НБА лиги (ФОТО)

АМЕРИ У ШОКУ: Открили човека који је на Видовдан 2015. тачно објаснио шта ће Никола Јокић да уради у НБА лиги (ФОТО)

НИКОЛА Јокић је један од најдоминантнијих кошаракаша садашњице, ако не и најдоминантији, а мало ко је то могао да претпостави у лето 2015, када се отиснуо пут НБА лиге. Заправо, само један човек је тада "знао" какво "српско чудо" следи. Или би можда оно "знао" требало писати без наводника...

26. 05. 2023. у 20:25

Коментари (0)

ИЗДАО ВУЧИЋА КАО ЛУКАШЕНКА: Није случајно што је Слободан Милошевић за Богољуба Карића рекао да је најгори човек на свету