ПАЛИ СА 115 КИЛОГРАМА КОКАИНА: У Амстердаму ухапшени Рогановић и Петковић

Novosti online

29. 11. 2022. у 15:48

ДАМЈАН Рогановић и Душан Петковић ухапшени су у Амстердаму као чланови ОКГ због 115 килограма кокаина.

ПАЛИ СА 115 КИЛОГРАМА КОКАИНА: У Амстердаму ухапшени Рогановић и Петковић

Ансплеш

Подсетимо, они су ухапшени у заједничкој међународној акцији Тужилаштва за организовани криминал Србије, БИА, МУП, надлежних јавних тужилаштава Белгије и Холандије, Европола и Евроџаста. Ухапшено је осам особа и заплењено укупно 115 килограма опојне дроге кокаин.

У акцији, којом је руководило српско Тужилаштво, слободе је лишено осам лица, док се за преосталим припадницима организоване криминалне групе трага, наводи се у саопштењу.

Ухапшени се сумњиче за кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, наводи се у саопштењу овог тужилаштва.

Сумња се да су припадници ове организоване криминалне групе са територије Јужне Америке организовали транспорт веће количине опојне дроге кокаин у луку Ротердам и даље транспорт ове опојне дроге до белгијског града Арлон, где је у заједничкој акцији надлежних државних органа Србије, Белгије, Холандије и Луксембурга, укупно заплењено 115 килограма те дроге.

Ова организована криминална група, коју чине "врачарац" Н. В., Д. Р. - припадник тзв. "кавачког клана", В. В., С. К., С. Ђ., Ф. Л. А., Л. К., К. Р., И. Г., Ј. В. и Ђ. С. Д., користећи регистровану компанију која се бави препродајом бетонских плоча, најпре је куповала такве плоче од једне компаније у Луксембургу, а затим вршила замену тих плоча бетонским плочама направљеним у хангару у белгијском граду Арлон, у које су затим сакривали пакете са кокаином.

Приликом интервенције полицијских снага у Белгији укупно су пронађене 22 бетонске плоче, од чега је у свакој плочи било по три пакета кокаина тежине од по 1.120 грама.

Поред кокаина пронађеног у бетонским плочама, на лицу места пронађено је још 37 пакета са овом опојном дрогом, а укупно су у хангару у Арлону пронађена 103 пакета опојне дроге кокаин, нето масе 115 килограма.

Ова организована криминална група је кокаин који је пронађен у хангару у Арлону преко Немачке шпедитерске фирме требало да дистрибуира до Немачког града Трир, а затим до хангара те компаније у Лондону ради даље продаје, додаје се саопштењу Тужилаштва.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

У БЛИЗИНИ православне цркве у Винковцима пронађена је језива фотографија на којој је написано "Serbian family tree" (српско породично стабло), а на којој су нацртани лешеви обешени о дрво, саопштила је Драгана Јецков из СДСС-а у Сабору.

22. 03. 2023. у 12:24

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

Коментари (1)

ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО ЈЕ ПУТИН ИСПРАТИО СИ ЂИНПИНГА: Два занимљива детаља која упадају у очи (ВИДЕО)