ПОТРАГА ЗА БАКОМ ЖРТВЕ: Друго основно тужилаштво у Београду тражи продужење притвора Славици Ђилас (27)

Ј. Д. Љ.

23. 11. 2022. у 11:55

ДРУГО основно јавно тужилаштво у Београду затражило је од судије за претходни поступак да продужи притвор Славици Ђилас (27), мајци осумњиченој да је крајем прошлог месеца у Гроцкој бесомучно тукла своју трогодишњу ћерку.

ПОТРАГА ЗА БАКОМ ЖРТВЕ: Друго основно тужилаштво у Београду тражи продужење притвора Славици Ђилас (27)

Foto: Društvene mreže

Снимак стравичног породичног насиља, које је по сопственом признању забележила Славичимн мајка Лидија, појавио се на друштвеним мрежема, а осумњичена на саслушању није желела да износи детаље, осим што је рекла да јој је "мајка све наместила из освете".

Имајући у виду да сведок Лидија Ђилас није доступна државним органима и да је последњи пут виђена приликом учешћа уживо у једној телевизијској емисији 29. октобра, за њом је Тужилаштво расписало потрагу. Иначе, како незванично сазнајемо, Лидија је после гостовања на ТВ, изјавила да жели да уђе у ријалити и још једном исприча шта се стварно догодило.

Иначе, до сада је испитан и један сведок, а обављено је и психијатријско вештачење Славице Ђилас и донета наредба да се ураде и друга неопходна вештачења ради утврђивања свих околности под којима је дете злостављано, што је изазвало велико узнемирање јавности. На снимку се види како осумњичена удара своју трогодишњу ћерку, док она вришти и плаче, баца је на под и наставља тортуру.

- Ово ти је за Зорана. Због тебе је наш Зоран у затвору. Милице, зашто дираш Зорана? Дођи овамо, још нисам завршила са тобом. Немој да те јурим - говори жена са снимка док удара дете по глави.

За Славичину мајку Лидију, "аутора" снимка, њен зет Првослав Пајић (68) тврди да је и раније правила раздор у породици и да је ово урадила из освете док је он био одсутан. По њему, Лидија је била бесна јер је Славица, за коју каже да је "дивна мајка", својевремено надлежнима пријавила насиље у породици, односно да поменути Зоран малтретира Лидију, због чега је ухапшен и налази се у затвору у Сомбору.

ДЕЦА ЗБРИНУТА

ДВОЈЕ малолетне Пајићеве и Славичине деце, ћеркица и син, одузети су оцу и збринути од стране Центра за социјални рад у надлежну установу. Првослав је рекао новинарима да су деца мало размажена, да су их можда некад лупили по дупету, али да их никада нису тукли.

Ускоро опширније

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)