ТРГОВАО ЉУДИМА, ДОБИО ДВЕ ГОДИНЕ ЗАТВОРА: Држали девојку из Ниша као роба и терали је да се проституише

Новости онлине

07. 10. 2022. у 23:00

ДЕЈАН П. из мерошинског села Дудулајце осуђен је на две године затвора јер је налазио муштерије за проституцију двадесетогодишњој Нишлијки И. С. коју је као роба држала група Алексинчана.

ТРГОВАО ЉУДИМА, ДОБИО ДВЕ ГОДИНЕ ЗАТВОРА: Држали девојку из Ниша као роба и терали је да се проституише

Фото: Shutterstock/Илустрација

Портпарол Вишег суда у Нишу, судија Мишко Радивојевић саопштио је да му је пресуда изречена због кривичног дела трговине људима.

- Виши суд је пресуду донео на основу споразума о признању кривичног дела коју је оптужени закључио са Вишим јавним тужилаштвом па је судска одлука правноснажна - рекао је Радивојевић.

Девојку су у ропском положају држали Даница Б. (24), њен брат Зоран Б. (32), његова супруга Егзона Т. (24) и њихов рођак Оливер М. (34), против којих је Више јавно тужилаштво поднело оптужницу због истог кривичног дела. За трговину људима судиће се и Данијелу З. (32), такође из Дудулајца али у одсуству с обзиром на то да се налази у бекству. 

На оптуженичкој клупи наћи ће се и малолетница из Алексинца која је злостављала жртву али се против ње води одвојени поступак.

Она се као и Егзона, осим за трговину људима терети за силовање двадесетогодишњакиње јер су јој у полни орган гурале метлу.

Како је навело тужилаштво, оптужени су се од почетка априла 2021. године до 20. августа 2021. године на територијама Алексинца и Мерошине повезали у групу ради трајног вршења кривичног дела трговина људима.

Током истраге је утврђено да је оптужена Даница врбовала девојку тако што је ступила са њом у контакт преко Фејсбука и понудила јој посао дадиље. Како је наведено у оптужници, Зоран и Оливер су девојку подводили мушкарцима а у тој нечасној работи помагали су му и Данијел, за којим је расписана потерница и Дејан који је признао кривицу. Он је пред ВЈТ казао да је од свих оптужених познавао само Оливера јер је долазио код његовог комшије Данијела З.

Да је девојка злостављана потврдили су и судски вештаци који су на њој пронашли бројне повреде у виду подлива и огуљотина, али и трагова уједа.

Нестанак девојке пријавио је априла прошле године њен ујак који је о њој бринуо од рођења. Тада је казао да је последњи пут виђена на мосту код нишке Тврђаве. Након неколико дана обавестио је медије да му се девојка јавила са скривеног броја те да је била љута што је пријавио њен нестанак. У заточеништву је била од априла до августа прошле године у Алексинцу, када је искористила одсуство својих мучитеља и побегла.

(Телеграф)

БОНУС ВИДЕО: ДЕСИЛО СЕ ПРЕ 36 ГОДИНА - Храбар потез Милутина због ког је добио награду Вечерњих новости

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

КАТАРСКИ шеик и његова супруга пратили су утакмицу између Бразила и Швајцарске на Светском првенству у Катару када је настао снимак о коме се прича.

30. 11. 2022. у 17:28

Коментари (0)