"УБИЈ СЕ ИЛИ ЋЕМО ТЕ УБИТИ": Лазар Илић, осумњичен за ликвидацију Александра Шарца, добија претње у притвору у Спужу

Е. Х.

01. 09. 2022. у 08:30

КРАЉЕВЧАНИН Лазар Илић, који је у Србији осумњичен за убиство Александра Шарца, а у Црној Гори оптужен за покушај убиства Марка Љубише Кана, у притвору у Спужу, надомак Подгорице, свакодневно прима претње, сазнајемо од извора блиског црногорским безбедносним службама.

УБИЈ СЕ ИЛИ ЋЕМО ТЕ УБИТИ: Лазар Илић, осумњичен за ликвидацију Александра Шарца, добија претње у притвору у Спужу

Фото "Новости"

Како тврди наш саговорник, Илићу поручују да се убије или ће га убити, а недавно су непознате особе, наводно, покушале да науде његовом рођеном брату и оцу у Краљеву.

Сумња се да иза претњи и уцена стоје припадници "кавачког клана" односно Радоје Звицер, али и чланови њиховог српског огранка - екипе Вељка Беливука и Марка Миљковића.

- Илић је ухапшен у Будви са лажним документима, а са њим је био и његов суграђанин Страхиња С. - наводи наш саговорник.- Он се, како се сумња, у Црну Гору склонио после убиства Александра Шарца у подземној гаражи Тржног центра "Ушће" октобра 2020.

Фото: З. Јовановић/З. У.

На Александра Шарца пуцано је у гаражи ТЦ "Ушће"

Ухапшен је неколико месеци касније у црногорском летовалишту и оптужен да је тада припремао убиство Марка Љубише.

Наводно, како тврде црногорски истражни органи, Илић и Страхиња С. су 2020. године постали чланови криминалне организације, коју је формирала за сада непозната особа са надимком Џони.

- Страхиња С. је све детаљно описао у истрази, али је касније на суђењу, које још траје, повукао признање и испричао да је био мучен и малтретиран, као и да је тортуру преживео и Илић - наводи наш саговорник. - Обојица су негирала да су припремали убиство Кана, али и припадност било којој криминалној организацији.

Фото: Фејсбук

Александар Шарац

ПРЕТИЛИ ПА ПОБЕГЛИ У ШВЕДСКУ

НА мети нападача, брат и отац Лазара Илића нашли су се пре десетак дана у Краљеву. То је, како тумаче упућени, била својеврсна опомена. Нападачи су после тога побегли у Шведску, а према оперативним сазнањима, склонили су се у Малме. У току је њихово лоцирање.

Ипак, према незваничним сазнањима, Илић је, током разговора са истражним органима, дао детаљне информације о криминалној групи, како функционише, ко су главни шефови, како се организују убиства...

- Илић је пружио драгоцене податке о Звицеру, Беливуку и Миљковићу, али и о Николи Вушовићу Џонију - наводи извор "Новости". - Из тог разлога се он и нашао на мети. Њега желе мртвог обе стране... Највећа опасност му сада прети од "кавчана", јер пуно зна, а доста тога је и испричао.

Према одређеним сазнањима, Илић се, поред тога што је осумњичен за убиство Александра Шарца и оптужен за покушај убиства Марка Љубише Кана, доводи у везу са још најмање две ликвидације. У наредном периоду и о томе ће се спровести истрага.

БАЦИО ПИШТОЉ

ОТАЦ Лазара Илића пријавио је полицији нестанак свог сина неколико дана пре него што је он, како се сумња, пуцао из пиштоља у главу Александру Шарцу у подземној гаражи ТЦ "Ушће" у Новом Београду. Након пуцњаве, сигурносне камере снимиле су осумњиченог у црвеној јакни како бежи из гараже, а полиција је брзо пронашла пиштољ са пригушивачем, који је убица бацио. На пиштољу су нађени биолошки трагови осумњиченог.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВОЗАЧИ, ОПРЕЗ! Црне тачке Београда - пет најопаснијих раскрсница са највећим бројем удеса