РАСПИСАНА МЕЂУНАРОДНА ПОТЕРНИЦА ЗА ДУШКОМ ШАРИЋЕМ: Сумња се да је део криминалне групе брата Дарка

Танјуг

01. 08. 2022. у 22:07

ЗА Душком Шарићем је расписана међународна Интерполова потерница због сумње да је припаднк организоване криминалне групе свог рођеног брата Дарка Шарића, који се налази у притвору, речено је вечерас Танјугу у Тужилаштву за организовани криминал.

РАСПИСАНА МЕЂУНАРОДНА ПОТЕРНИЦА ЗА ДУШКОМ ШАРИЋЕМ: Сумња се да је део криминалне групе брата Дарка

Фото: П. Милошевић

Предлог за расписивање потернице је изнело Тужилаштво за организовани криминал, а Специјални суд је донео наредбу, након чега је Интерпол Србије расписао потерницу.

Тужилац за организовани криминал донео је 19. јула наредбу о проширењу истраге против организоване криминалне групе Дарка Шарића, којом је обухваћен и његов брат Душко, као и Данило Одовић, Александар Бошковић, Данило Стојановић и Милутин Радовановић.

Ово је треће проширење истраге у односу на ову криминалну групу.

Након 15. априла, када је донета наредба о спровођењу истраге, 31. маја, 22. јуна и 19. јула донете су наредбе о проширењу истраге.

Како су пренели поједини медији, Душко Шарић се сумњичи да је, по наређењима Дарка Шарића, водио рачуна о финансијама криминалне групе.

Такође, сумња се да је Душко Шарић преко Бошковића плаћао полицајцима Стојановићу и Радовановићу да криминалној групи доставе информације које има полиција и Безбедносно информациона агенција о нападу на сведока Горана Николашевића и да истрагу усмеравају у погрешном смеру.

Душко Шарић је, како се сумња, купио телефоне, платио инсталирање и одржавање апликације "Скај", као и да је платио изградњу и опремање викедица Стојановићу и Радовановићу на Космају.

БОНУС ВИДЕО - ДВОСТРУКО УБИСТВО У ЗМАЈЕВУ: Брат и сестра пронађени мртви у породичној кући

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ХАПШЕЊЕ ЗБОГ НАСИЉА У ПОРОДИЦИ: Зверски тукао жену у породичној кући у Качерву, интервенисала полиција