АРМИЈУ КРАЛО ЊИХ 10: Истрага после привођења високорангираних припадника Војске Србије

В. Н.

26. 06. 2022. у 06:45

ПО налогу Тужилаштва за организовани криминал након вишемесечног поступка, у сарадњи са ВБА, Војном полицијом, припадницима БИА и Министарства унутрашњих послова, Дирекције полиције - Службе за борбу против организованог криминала, ухапшено је девет људи у поступку који се води против 10 осумњичених.

АРМИЈУ КРАЛО ЊИХ 10: Истрага после привођења високорангираних припадника Војске Србије

Илустрација, Фото А. Станковић

Како је наведено у тужилаштву, неки од њих су високорангирани припадници Војске Србије.

Слободе су лишени А. Н.,  С. С., А. Т., Ј. С., З. К., Ж. Р., С. Р, Н. Б. и М. К., док се за Д. Д. трага.

Они се терете да су извршили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела.

Осумњичени су као припадници организоване криминалне групе, на чијем је челу организатор А. Н., запослен у Министарству одбране, искоришћавањем својих службених положаја и овлашћења, ради стицања имовинске користи за себе и друга лица, а на штету буџета Републике Србије, закључивали већи број уговора који су се односили на различита инвестициона улагања за потребе Министарства одбране односно Војске Србије.

Припадници ове групе су четири запослена у Министарству одбране, као и пет одговорних лица привредних друштава.

НАДУВАВАЛИ

Осумњичени су ради прибављања противправне имовинске користи у вишемилионском износу, противно свим правилима процедуре Закона о јавним набавкама, у уговоре који се односе на инвестиционо одржавање и улагања у објекте за потребе команди, јединица и установа Министарства одбране уносили неистините податке односно цене изведених радова које су биле знатно веће од стварних  (тржишних).

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (2)

ГЛУМИЦА ПРОШЛА ПАКАО СА КЛИЧКОМ: Одвео је нашу ћерку у Украјину, није желео да је врати, ја сам лечила зависност од алкохола и дроге