УХАПШЕНО 11 ОСОБА ЗБОГ ЛАЖИРАЊА РЕЗУЛТАТА ИСПИТА: Велика полицијска акција у Београдској академији пословних и уметничких струковних студија

Новости онлине

27. 05. 2022. у 14:40

ПРИПАДНИЦИ МУП су данас ухапсили 11 особа које се сумњиче да су вршиле малверзације у вези са полагањем испита у Београдској академији пословних и уметничких струковних студија.

УХАПШЕНО 11 ОСОБА ЗБОГ ЛАЖИРАЊА РЕЗУЛТАТА ИСПИТА: Велика полицијска акција у Београдској академији пословних и уметничких струковних студија

Фото: Н. Скендерија/Танјуг/Илустрација

Због постојања основа сумње да је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја у помагању ухапшен је В. С. (1952), заступник једне Агенције за консалтинг из Нове Вароши, запослен у Високошколској јединици ван седишта установе у Новој Вароши, Београдске академије пословних и уметничких струковних студија Београд, док су због злоупотребе службеног положаја ухапшени професори наведене Београдске академије Н. П. (1978), А. З. (1983), Р. Ј. (1962), Н. Д. (1960), Д. Ј. (1963), И. Б. (1971), А. С. (1959), З. П. (1963), Д. Љ. (1961) и А. С. (1973), а за још једним полиција трага.

Како се сумња, В. С. је од августа 2021. до фебруара ове године помагао наведеним професорима Београдске академије пословних и уметничких струковних студија да сачине неистините записнике о полагању испита и на тај начин је за више студената прибавио корист у виду положених испита.

Осумњичени Н. П., А. З., Р. Ј., Н. Д., Д. Ј., И. Б., А. С., З. П., Д. Љ. и А. С. се терете да су сачинили неистините записнике о полагању испита за више студената, у које су унели да су поједини студенти положили испите, иако исти нису били присутни на испитима, нити је вршена провера њиховог знања.

На тај начин, они су, како се сумња, за студенте прибавили корист у виду положеног испита и корист у виду стеченог високог образовања.

Осумњиченима В. С. и А. С. је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву, док су остали осумњичени, уз кривичну пријаву, приведени надлежном тужилаштву.

БОНУС ВИДЕО: СУЂЕЊЕ ЗА ТРАГЕДИЈУ У ШАИНОВЦУ - Наложена ДНК анализа аутомобила којим је усмрћен Жељко (19)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

АКО ОВО ГЛЕДАТЕ - МРТАВ САМ Трагична смрт славног јутјубера (23) и видео који се појавио