"БРИНУО" О ДЕВОЈЧИЦИ, ПА ЈЕ ОБЉУБИО: Нишлија изручен нашем правосуђу из Немачке, малолетница код њега била у хранитељској породици

Ј. Ћ.

26. 05. 2022. у 22:10

МАРТИН О. (28) из Ниша, изручен је из Немачке по међународној потерници, коју је 19. новембра прошле године за њим расписао Виши суд у Нишу због кривичног дела обљубе над дететом.

БРИНУО О ДЕВОЈЧИЦИ, ПА ЈЕ ОБЉУБИО: Нишлија изручен нашем правосуђу из Немачке, малолетница код њега била у хранитељској породици

Фото Shutterstock

Он се терети да је четири месеца имао сексуалне односе са девојчицом старом 13 година, која је додељена његовој породици у оквиру програма хранитељства.


За ово кривично дело законом је запрећена казна од 5 до 12 година затвора. Реакција Вишег суда уследила је након што се оптужени није појављивао на главном претресу, а полиција га није нашла на адреси становања. Како је наш лист писао, Мартин је ухапшен јула 2020. године, након што је брат девојчице, који има 16, а који је био на хранитељству у истој породици, разоткрио читав случај.


- Осумњичени Мартин О. је по свему судећи искористио то што је више него дупло старији од девојчице, и њену наивност, да је наговори да ступе у интимне односе. Девојчицин брат је почео да сумња да се између њих дешава неприкладна веза, јер су превише времена проводили заједно. Позвао је баку, која живи у околини Ниша, и све јој испричао, а забринута жена је пријавила случај полицији, која је ухапсила Мартина О. - каже наш извор.


Према незваничним сазнањима, Мартин О. није негирао да је био у блиским односима са девојчицом, али се правдао речима да су њих двоје били у љубавној вези и да су наводно имали намеру да започну заједнички живот.


Мајка ухапшеног младића, односно девојчицина хранитељка, тврдила је да није знала шта се дешава између њих двоје.


- Немам шта да кажем, заиста, много смо узнемирени. Ништа нисмо сумњиво приметили, јер да јесмо, сигурно не бисмо дозволили да се нешто дешава детету о коме треба да бринемо. Не могу детаљније да причам о томе док се случај не реши - казала је она.
Мартин О. се током поступка бранио са слободе, што је злоупотребио да побегне у иностранство, а почетак суђења сачекаће у притвору. 

Бака: Хтели да му нађу жену


Бака малолетнице затражила је да Мартин буде најстроже кажњен.
- Очигледно је да је њима циљ био да сину нађу жену, а не да чувају моју унуку. Зашто није нашао себи девојку својих година, него дете - рекла је раније новинарима ова жена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)