МЕЂУНАРОДНЕ ПОТЕРНИЦЕ ЗА ШАРИЋЕВЕ ЉУДЕ: На списку шест припадника групе који су у бекству

Танјуг

18. 04. 2022. у 14:58

ТУЖИЛАШТВО за организовани криминал затражило је данас од суда да изда наредбе за расписивање међународних потерница за шест припадника групе Дарка Шарића који су у бекству.

МЕЂУНАРОДНЕ ПОТЕРНИЦЕ ЗА ШАРИЋЕВЕ ЉУДЕ: На списку шест припадника групе који су у бекству

Фото: З. Јовановић

Расписивање потернице се тражи за Бојана Станојковића, Николу Спасојевића, Стефана Андрејића, Марка Вукића, Милутина Радовановића и Данила Стојановића.

Такође је тражило од суда да им одреди притвор, као и Александру Бошковићу који је ухапшен у суботу и данас саслушан у тужилаштву, где се бранио ћутањем.

Специјални суд у Београду је у суботу одредио притвор до 30 дана Дарку Шарићу и за још четири осумњичена за низ тешких кривичних дела, који су ухапшени 14. априла.

Притвор им је одређен због опасности од бекства, да не би сакрили или уништили доказе и да не би поновили кривична дела у кратком временском периоду.

Поред Шарића притвор је тада одређен и адвокату Дејану Лазаревићу, Урошу Радовановићу (који се раније презивао Мишић), Данилу Одавићу и Душку Мирковићу.

Овом истрагом тужилаштва обухваћено је укупно 12 особа, од којих је за сада ухапшено пет.

Тужилаштво за организовани криминал је саопштило да је Шарић организовао и наложио извршење кривичног дела тешко убиство Милана Миловца у Еквадору, Јужној Америци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

ПОСЛЕ изненадног десанта такозване косовске полиције и представника Централне изборне комисије на зграду Општине у Зубином Потоку, Аљбин Курти неславно је окончао свој сулуди чин чији циљ је био да Србе на северу Косова и Метохије и физички натера да изађу на његове лажне изборе.

06. 12. 2022. у 15:22 >> 15:25

Коментари (0)

ТУЖНА ПРИЧА ЧУВЕНОГ ГЛУМЦА: Гроб Милана Срдоча скроз запуштен