ОПТУЖЕН СРЂАН НОГО: Тужилаштво га терети за спречавање одржавања гласања

Н.Б.

01. 02. 2022. у 10:47

ПРВО основно јавно тужилаштво у Београду поднело је данас надлежном суду оптужни предлог против Срђана Нога, бившег функционера Покрета Двери.

ОПТУЖЕН СРЂАН НОГО: Тужилаштво га терети за спречавање одржавања гласања

Foto: Printskrin

Како се наводи у саопштењу, оптужен је за кривично дело спречавање одржавања гласања. 

- Окривљеном је стављено на терет да је 16. јануара, у поподневним часовима, у Булевару кнеза Александра Карађорђевића 29, на бирачком месту број 35 у згради Месне заједнице Дедиње, ометао гласање изазивањем нереда на бирачком месту услед чега је гласање било прекинуто, на тај начин што је током одржавања гласања на референдуму свој гласачки листић попунио и убацио у гласачку кутију, а потом исту подигао са стола и бацио је на под, услед чега се кутија разбила, а гласачки листићи се расули по поду, што је узроковало прекид гласања на наведеном бирачком месту - наведено је у саопштењу.

По налогу дежурног заменика јавног тужиоца истог дана је донето решење о задржавању Нога, да би затим, два дана касније био саслушан у Тужилаштву. Том приликом је негирао извршење кривичног дела, наводећи да сматра "да својим радњама није остварио његова законска обележја, те да је овакав његов акт био чист политички перформанс“.

- Током доказног поступка, тужилаштво је након саслушања окривљеног испитало сведоке, прибавило ЦД са видео-записом, као и записник о раду Бирачког одбора на бирачком месту број 35. Након разматрања и оцене свих доказа, тужилаштво је против окривљеног поднело оптужни предлог због постојања оправдане сумње да се у његовим радњама стичу сва обележја кривичног дела које му је стављено на терет, те је предложило суду да након одржаног главног претреса окривљеног огласи кривим и осуди по закону - наводи се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

САУЧЕШЋЕ ПОРОДИЦАМА, ИЗДРЖИТЕ Познати потресени масакром на Цетињу - бројне објаве на мрежама, отказани наступи